CCleaner for Android

Populært Windows-program i mobilutgave.

RYDDER OPP: CCleaner for Android kan frigjøre plass på telefonen din, blant annet ved å slette midlertidige filer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RYDDER OPP: CCleaner for Android kan frigjøre plass på telefonen din, blant annet ved å slette midlertidige filer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har mang en gang omtalt gratisprogrammet CCleaner på DinSide – et program som lenge har vært tilgjengelig for Windows, og som hjelper deg i å frigjøre diskplass ved å slette midlertidige filer, rydde i registeret og den slags.

Nå har Pirisoft også sluppet CCleaner til Android i en åpen betautgave. Også her kan appen brukes for å slette filer fra hurtigbufferet (engelsk: cache), slette nettleserhistorikk, samtalelogger, SMS-arkiv med mer.

Les også: Ta backup av Android-telefonen

Frigjør plass

Å slette hurtigbufferet vil frigjøre plass på telefonen, men fylles da opp når du tar appene i bruk igjen – eksempelvis lagrer Facebook alle profilbilder til hurtigbufferet, slik at de slipper å lastes ned igjen neste gang du bruker appen.

Dog kan det godt være at apper du ikke bruker også har lagret ting til hurtibufferet, så det kan uansett være kjekt å ta en opprydning.

CCleaner kan frigjøre hele hurtigbufferet, eller bare for individuelle apper dersom du heller vil foreta en mer kontrollert sletting.

CCleaner kan også avinstallere flere apper i en fei; man huker dem av i lista og trykker «uninstall» til slutt.
CCleaner kan også avinstallere flere apper i en fei; man huker dem av i lista og trykker «uninstall» til slutt. Vis mer


Avinstallér flere apper

En kjekk funksjon er også muligheten for å avinstallere flere apper i en fei. Det gjør du enkelt ved å huke dem av i en liste, for deretter trykke på avinstaller-knappen.

Merk at du uansett er nødt til å bekrefte avinstalleringen av én og én app etterpå.

For å bli med i betautgaven er du først nødt til å bli med i CCleaner for Android-gruppa på Google+. Deretter melder du deg som tester, før du til slutt laster ned appen fra Google Play (lenke vises når du har meldt deg som tester i forrige punkt).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer