Spotify tester smartassistent til bilen

Car Thing er den nye dingsen til Spotify

Vil overvåke lyttevanene dine når du kjører.

PRØVEKJØRER DINGS: Slik ser Spotifys nye stemmeassistent til bilen, Car Thing, ut. Foto: Spotify
PRØVEKJØRER DINGS: Slik ser Spotifys nye stemmeassistent til bilen, Car Thing, ut. Foto: Spotify Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spotify er i ferd med å gjøre sitt første forsøk som maskinvareprodusent.

«Car Thing» er navnet på en ny stemmestyrt assistent, som selskapet ønsker å bruke for å lære mer om hvordan brukerne hører på musikk og podkaster i bil, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Du plugger den i 12-volts-uttaket (for eksempel sigarettenneren), og den kobles til mobilen og lydanlegget via Bluetooth.

Når den er tilkoblet, kan du spille av musikk ved å si «Hey Spotify». På en liten skjerm skal du kunne se hva som spilles. Det er også noen knapper på den.

Bare en test, enn så lenge

Det har gått rykter om at Spotify har hatt planer om å lanserte en bilrelatert dings en stund. Da var det snakk om at den ville koste 100 dollar, skrev Financial Times i januar.

Selskapet har imidlertid ingen planer om å begynne å selge Car Thing, foreløpig er dette kun en test de ønsker å bruke for å forbedre egen tjeneste.

Det er dessuten bare et lite utvalg Spotify Premium-brukere i USA som får mulighet til å delta i testen. Hvor lenge testen vil foregå, er ikke kjent.

På bloggen sin skriver imidlertid Spotify at det kan hende de tester lignende enheter i fremtiden, eksempel kalt «Voice Thing» og «Home Thing».

- Det antyder at Spotify kan være interessert i å lage en smarthøyttaler eller i hvert fall kjøre et testprogram med en, skriver The Verge.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!