Camera Awesome inneholder det en kamera-app trenger – og litt mer. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Camera Awesome inneholder det en kamera-app trenger – og litt mer. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

Camera Awesome: Ny foto-app for iPhone

En awesome app.

SmugMug har lansert en ny kamera-app for iPhone. Den er fylt med funksjoner og forskjellige redigeringsmuligheter. Appen er nyttig for deg som vil ta bedre bilder med mobilen og liker å dele bildene på sosiale medier.

Mange valgmuligheter

I appen kan du sette eksponeringen/lysstyrken og fokusen separat, og velge å låse dem. Det finnes også flere hjelpe-funksjoner som viser om du tar bildet rett etter horisonten eller om du har plassert det du tar bilde av i det gyldne snitt.

Du kan velge mellom ulike moduser: Enkeltbilde, mange bilder etter hverandre, timer og interval. Etter du har tatt bildet kan du legge på filtre, rammer og croppe bildet.

Men det er noen negative sider med appen. Det er ingen separate kontroller for å justere eksponeringen, og hvis du vil ha flere effekter enn standard (åtte stykker) må du betale for det. Men legger man det til side, er det nok av filtre å boltre seg på.

Før og etter: Undertegnede har lagt på en sort-hvitt effekt og croppet bildet. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Før og etter: Undertegnede har lagt på en sort-hvitt effekt og croppet bildet. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


FastCamera: Ta 800 bilder i minuttet med iPhone

Skiller seg ut

En liten overraskelse er at bilder blir ikke lagret til Kamerarull som standard, men det mulig å slå på det under innstillinger. SmugMug, skaperne bak Camera Awesome, fokuserer mer på nettlagring og deling til sosiale medier rett fra appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Camera Awesome har også mulighet for å ta opp video, og appen skiller seg ut fra andre video-apper med en fiffig funksjon:

  • Problemet med å filme med et mobilkamera er timing. Du ser noe du vil filme, fomler med å få opp appen og øyeblikket er borte. Camera Awesome spiller inn fem sekunder med video før du trykker på record. Vel, det er hvertfall det SmugMug hevder.

Video om appen

I videoen under får du se hvordan man bruker Camera Awesome.

Styrker:
Presis kontroll på eksponering og fokus, mange ulike moduser og bredt valg av redigeringsmuligheter. I videomodus tar appen opp fem sekunder med film før du trykker på record.

Svakheter:
Ingen mulighet for å endre eksponering/lysstyrke i redigering, og det kan være mye nytt å lære for de som ikke er kjent med hvordan lys og et kamera fungerer sammen.

Kun for iPhone

Hvis du ikke har en iPhone, ikke forvent å se Camera Awesome på Android eller Windows Phone i nærmeste framtid. SmugMug retter seg kun mot Apple-produkter.

Last ned appen her.

Samleside: Apper