<strong>NY RINGE-APP?</strong> Truedialer kan slå opp i en global telefonkatalog direkte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY RINGE-APP? Truedialer kan slå opp i en global telefonkatalog direkte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Bytt ut ringe-appen med Truedialer

Ren, elegant og svært praktisk.

Publisert
Sist oppdatert

Hvordan ringe-appen ser ut på din Android-telefon, avhenger av hvilken produsent som har laget den.

Og du kan bytte ut appen som du vil.

Forleden dag ble Truedialer lansert. En ringeapp som slår opp telefonnumre – så du slipper.

Over én millard telefonnumre

Truedialer er laget av Truecaller; kjent som en global nummeroppslagstjeneste med utspring fra Stockholm. Med Truecaller-appen installert kan telefonen slå opp i den enorme databasen når noen ringer deg, slik at kan se hvem som ringer selv om du ikke har nummeret lagret.

Funksjonen er altså bakt inn i selve ringeappen, slik at du slipper å bytte til en annen app for å søke opp nummeret.

<strong><strong>INNBAKT:</strong></strong> Truedialers kanskje kjekkeste funksjon er at den har innbakt støtte for å slå opp i en database på over én millard telefonnumre. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
INNBAKT: Truedialers kanskje kjekkeste funksjon er at den har innbakt støtte for å slå opp i en database på over én millard telefonnumre. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Skriver du inn et navn på en bedrift eller person, også norske, får du opp nummerne direkte.

Hvor godt oppdatert databasen er vet vi ikke, men en håndfull stikkprøver gav i alle fall oss 100 prosent treff.

Les også: Appen som holder telefonselgerne unna

T9 og fullt tastatur

De fleste Android-produsentene har støtte for T9-inntasting, der du kan søke i kontaktlisten ved å trykke på de aktuelle nummertastene slik at for eksempel «Rune» blir 7863. Den funksjonen finner du også i Truedialer.

<strong><strong>T9:</strong></strong> Truedialer har, som de fleste andre ringeapper, støtte for å søke med T9-inntasting, kjent fra SMS-meldinger på første halvdel av 2000-tallet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
T9: Truedialer har, som de fleste andre ringeapper, støtte for å søke med T9-inntasting, kjent fra SMS-meldinger på første halvdel av 2000-tallet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Sveiper du nummertastene til venstre, dukker et fullt tastatur opp dersom du heller vil søke opp kontakten med bokstaver. En liten ulempe her er at de særnorske tastene ikke er å finne, men du kan bruke A i stedet for Æ og Å, og O i stedet for Ø. Så et voldsomt stort problem er det ikke.

Du kan også sveipe et oppføring i anropsloggen til høyre for å vise detaljer om vedkommende, eller til venstre for å sende en melding direkte.

Det finnes også norske alternativer med automatisk nummersøk, som vi sist skrev om for et par år tilbake.

Slik bytter du ringeapp

På Android er ringefunksjonen en vanlig app på lik linje med andre apper. Du kan derfor fint prøve ut Truedialer, eller andre ringe-apper, ved å BARE starte den når du ringer noen.

Liker du den bedre enn den som fulgte med telefonen, kan du holde fingeren nede på det gamle telefonikonet på hjemskjermen og slette snarveien ved å dra den over «Slett», som bare sletter snarveien. Deretter flytter du Truedialer-ikonet til plassen der du hadde den opprinnelige ringe-appen.

Neste gang du trykker på et telefonnummer på en nettside, eller for å ringe via en annen app som SMS-appen, får du spørsmål om hvilken telefonapp du vil bruke som standard. Da velger du ønsket app og trykker «Alltid» hvis du ikke vil bli spurt igjen, eller «Bare én gang» hvis du har lyst til å vurdere litt mer før du bestemmer deg.

Angrer du deg, er det uansett lett å tilbakestille standardvalgene.

PS! Visste du at SMS-appen også kan byttes ut? Her er fem fine SMS-apper for Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer