Bytt ikoner på Android

Lei av de gamle? Du kan bytte ut alle sammen.

<strong>PYNT TELEFONEN: </strong>Lei de gamle ikonene på telefonen din? Ved å laste ned et nytt ikonsett kan du bytte ut alle i en fei.
PYNT TELEFONEN: Lei de gamle ikonene på telefonen din? Ved å laste ned et nytt ikonsett kan du bytte ut alle i en fei.Vis mer

Det som kanskje skiller Android mest fra konkurrerende operativsystemer, er at du som bruker står fritt til å bytte ut nært sagt alt.

Du kan bruke et annet tastatur enn det som følger med, bytte ut appen du sender og mottar SMS med, programmet som holder styr på kontaktlisten eller bytte ut hele «launcheren» – programmet som gir deg en hjemskjerm, med ikoner og den slags.

Alternativene

Eksempelvis finnes det alternative launchere som har støtte for å vise flere ikoner i ett skjermbilde, som er beriket med visuelle effekter, som tilpasser seg automatisk i forhold til tid og sted og så videre.

Vi har tidligere sett på en god håndfull alternative launchere, blant annet:

Themer, som lar deg velge blant en rekke lekre og utradisjonelle temaer
Nova Launcher – en av de mest populære (og som vi skal bruke som eksempel i denne artikkelen)
TSF Shell - svært rik på funksjoner og effekter, men koster deretter
BIG Launcher - for de med dårlig syn
…og flere til.

SAMLESIDE: Launchere

Bruke flere typer ikoner på én gang

En annen fordel med å velge en tredjepartsløsning er at mange av dem også har støtte for å bruke andre ikoner, der du enten kan bytte ett og ett eller laste ned store ikonpakker og få dem byttet ut alle sammen.

Tar vi utgangspunkt i Nova Launcher (Google Play, gratis) er det lett som en plett å bytte ut alle ikonene. En rekke andre launchere som Apex, Holo, ADW, TSH Shell med flere har tilsvarende funksjonalitet.

Først laster du ned en ikonpakke. Du finner noen eksempler under (de fleste av dem har også med hvilke launchere de støtter i beskrivelsen):

Bytt ikoner på Android

UP Icons (Google Play, gratis):

Bytt ikoner på Android

Min (Google Play, gratis)

Bytt ikoner på Android

Flatro (Google Play, kr 12)

Bytt ikoner på Android

Vintage (Google Play, kr 12)

Bytt ikoner på Android

Stealth (Google play, kr 12)

I Nova Launcher kan du også bytte enkeltikoner ved å holde fingeren nede på dem og trykke «rediger».
I Nova Launcher kan du også bytte enkeltikoner ved å holde fingeren nede på dem og trykke «rediger». Vis mer


Når du har lastet ned ikonpakken, åpner du Novainnstillinger-appen, velger «utseendet» og «Icon-tema» i menyen. Derfra velger du ønsket ikonpakke og så byttes de ut automatisk.

Slik bytter du ett og ett ikon

Kanskje har du enkelte apper som ikke har fått et nytt ikon knyttet til seg. For å bytte kun ett ikon, kan du holde fingeren nede på ikonet på hjemskjermen og slippe, velge «rediger» og trykke på ikonet for å velge et annet.

PS! Her kan du for øvrig også legge på en «swipe-handling», som for eksempel kan starte en annen app dersom du sveiper ikonet oppover. Selv har jeg for eksempel Glympse som swipe-handling på Google Maps-ikonet, Soundhound på Spotify og direkte ringing av samboeren når jeg sveiper telefonikonet oppover.