Bytt bakgrunnsbilde på iPhone og Android

Gjør telefonen mer personlig med en ny bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om de fleste vet hvordan de bytter bakgrunnsbilde på telefonen, er det også mange som ikke gjør det, og som fortsatt tar til takke med standardbildet som lå der da de kjøpte telefonen.

Denne artikkelen er mest for de i siste gruppe, men kanskje vil også første gruppe glede seg over tipsene til hvor man finner fine bakgrunnsbilder lenger ned i artikkelen.

Slik bytter du bakgrunnsbilde

På iPhone går du inn i innstillinger-menyen og blar ned til bakgrunn. Dernest trykker du på eksisterende bakgrunn, før du kan angi om du vil velge ny bakgrunn fra de medfølgende bakgrunnene, eller fra kamerarullen.

Når du så har valgt bilde, får du spørsmål om du vil bruke den nye bakgrunnen på låsskjermen (den som vises når du slår på telefonen), på hjemmeskjermen (der ikonene dine ligger) eller på begge.

På iPhone kan du enten endre bakgrunn ved å gå via innstillinger-menyen, eller klikke på deleknappen når du ser på et bilde i bildeapplikasjonen.
På iPhone kan du enten endre bakgrunn ved å gå via innstillinger-menyen, eller klikke på deleknappen når du ser på et bilde i bildeapplikasjonen. Vis mer


Du kan også gå andre veien ved se på et bilde i kamerarullen, klikke på ikonet for deling og deretter velge sett som bakgrunn, hvorpå du igjen blir spurt om du vil sette det som bakgrunn på hjemmeskjermen, låsskjermen eller begge.

På Android kan det variere litt hvor mange muligheter du har ut fra hvilken produsent som har laget telefonen din, men hos de fleste kan du stå på hjemmeskjermen og trykke på menyknappen, for deretter å velge bakgrunn. Da kan du velge om det er hjemmeskjermen eller låsskjermen du vil bytte bilde på, før du blar frem til det aktuelle bildet. Noen produsenter har laget dette mer omfattende slik at bytting av bakgrunnsbilde inngår i tema, personliggjøring eller lignende valg.

Andre veien kan du også her se på et bilde i bildegalleriet, holde fingeren nede på bildet og velge sett som bakgrunn. Det finnes også apps for Android som kan endre bakgrunnsbildet direkte.

Hvordan finne bilder?

De fleste telefoner kommer med en liten håndfull bilder, og muligens har du også noen du har tatt selv med mobilkameraet. Du kan selvsagt også overføre bilder fra PC-en til telefonen, men det finnes også nettsider og apps med mye bra innhold.

For å lagre et bilde du ser på i nettleseren, kan du på iPhone holde fingeren nede på et bilde til det kommer opp en meny, og deretter velge å lagre bildet til kamerarullen. Samme fremgangsmåte gjelder i de fleste nettlesere på Android.

Her er noen fine kilder til bakgrunnsbilder:

Norskbaserte Zedge er en av de mest populære bildekildene på Android.
Norskbaserte Zedge er en av de mest populære bildekildene på Android. Vis mer

Apps:

Zedge (Android Market, gratis) - Norskbasert nettsamfunn der brukerne deler bakgrunnsbilder og ringetoner. Det finnes tusenvis av hver sort, med muligheter for å søke, se de mest populære etc. Appen kan også sette bakgrunnsbilder (og ringetoner) direkte.

Backgrounds HD (Android Market, gratis) - Også her finner du tusenvis av bakgrunnsbilder; mange av dem av meget god kvalitet.

Backgrounds(App Store, gratis) – iOS-versjonen av samme program. Har også en iPad-versjon med iPad-tilpassede bakgrunnsbilder.

På InterfaceLIFT kan du laste ned varianter av bildene tilpasset din skjermoppløsning.
På InterfaceLIFT kan du laste ned varianter av bildene tilpasset din skjermoppløsning. Vis mer


Nettsider:
InterfaceLIFT – Også omtalt tidligere på DinSide – denne nettsiden har svært mange kvalitetsbilder både til mobilbruk, PC-bruk etc; også med størrelser som passer til to PC-skjermer ved siden av hverandre. For hver bakgrunn kan du velge oppløsningen du vil ha den i. Oppløsningen på iPhone 4 er 640x960, på 3G/3Gs er den 320x400 og på de fleste Android-telefoner er den 480x800 (men siden bakgrunnsbildet ligger over flere hjemmeskjermer er det 960x800 som gjelder).

Mobile9 – Fullspekket med bakgrunnsbilder, og det elegante her er at du først angir hvilken telefonmodell du har, for deretter å få servert et utvalg tilpasset din skjermoppløsning.

Det finnes også en haug av blogginnlegg der enkelte tar for seg f.eks. 50 gorgeous wallpapers for iPhone 4 eller 60 beautiful wallpapers for your Android phone. Bruk Google.

Har du flere tips til bildekilder, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!