Business or pleasure?

I går skrev vi om Manx Telecom som snart åpner Europas første UMTS-nett på Isle of Man. Tjenestene som da lanseres, og mottagelsen av disse, vil være viktige for UMTS-uviklingen også her i Norge.

Manx Telecom vil verken si noe om prisene eller detaljene rundt hvilke tjenester de kommer til å tilby ved lansering, men helt sikkert er det at dette kommer i nærmeste fremtid:

Mark Briers er director of UMTS i Manx Telecom
Mark Briers er director of UMTS i Manx Telecom Vis mer

  • Video streaming

  • Stedsavhengige tjenester

  • Mobilt kontor

  • Spill der flere kan spille mot hverandre

  • Avanserte WAP-tjenester

- Tjenestene vil være tilpasset alle brukergrupper, og blir utviklet på bakgrunn av grundige markedsundersøkelser foretatt av BT, sier Mark Briers, Director UMTS Manx Telecom, til DinSide.

- Brukere ønsker å ha informasjonen tilgjengelig uavhengig av tid og sted. De vil også motta den raskere og i et mer leservennlig og sofistikert design enn det som er mulig i dag.

Den som venter på noe godt...

De beste tjenestene vil ikke komme før etter at nettet har vært i bruk en periode, og kundenes bruksmønstre er kartlagt.

- Forskjellige betalingsmåter vil bli tilbudt de ulike brukergruppene for at vi etter en periode kan se hvilke tjenester og prismodeller som er de beste, sier Richard Hubble, Managing Director of UK, Ireland, Middle East and Africa i Xacct.

Når vi spør Hubble om hans personlige favoritter, er han ikke i tvil:
- Personlig ser jeg frem til å kunne se video av den siste scoringen til David Beckham. I tillegg tror jeg at spill med flere deltagere vil slå an.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men, Hubble avslutter slik så mange har gjort det før ham:
- No–one really knows yet.

Prisene vil ingen si noe om, tjenestene vil komme etter hvert og terminalene vet ingen helt når kommer. Med andre ord, det eneste sikre er foreløpig at vi ikke vet noe 100% sikkert om noe som helst. Vi håper alle på at Isle of Man skal vise oss andre at UMTS innfrir foreventningene, og motstride professoren Nicholas Negropontes uttalelse til Sydsvenska dagbladet:

- Vi kommer inte att få se någon tredje generations mobiltelefoni. GPRS är nämligen fullt tillräckligt för användernas behov.

Fikk du ikke med deg gårsdagens artikkel om UMTS-utbyggingen på Isle of Man? Du finner den her.

Jeg vil lese mer om mobilt Internett
Vis meg flere UMTS-artikler
Tele2 bryter konsesjonsfristen
Nyt solen uten at noen merker at du er borte fra kontoret