Bunnpris på minidata

En personlig digital assistent (PDA) fungerer både som erstatning for tidsplanleggeren og som en forlengelse av PCen. Den hittil mest vellykkede varianten er Palm Pilot, men den koster. Nå lanserer Royal, et amerikansk firma eid av Olivetti Office i USA, en konkurrent som skal koste latterlige 99 dollar.

Royal selger en mengde forskjellige slags apparater, fra kalkulatorer til makulatorer. Nå skal de konkurrere i markedet for små håndportable datamaskiner, som er i kraftig vekst, med en liten Personlig Digital Assistent som kalles DaVinci.

DaVinci kan sammenlignes med en enkel utgave av 3Coms Palm Pilot, men har bare 256K minne. De oppgavene som den kan gjøre er derfor begrenset til kontakt-database, kalender og epost-leser. Det følger med en "vugge" som kobles til PCen for å overføre og synkronisere informasjon mellom disse.

En større utgave, DaVinci Pro, vil ha 1 Mb internminne og byr på flere muligheter. Den vil kunne dele informasjon både med Microsoft Outlook og Lotus Organizer. DaVinci Pro vil også ha samme type plass for tilleggskort som "ekte" bærbare PCer (PC-Card). Prisen vil være høyere, og det antydes 150 dollar, men da får du også et større, bakgrunnsbelyst display og muligheten for et sammenleggbart tastatur.

Etter lanseringen vil Royal åpne en egen web-side for nedlasting av oppdateringer og tilleggsprogrammer til DaVinci, etter samme mønster som 3Coms PalmPilot.

Enkel = bra

En av de viktigste grunnene til at Palm Pilot har vært en stor suksess er at den er så latterlig enkel å bruke. Når denne suksessen skal følges opp med nye produkter med nye finesser, er det derfor viktig å unngå at denne enkelheten forsvinner. At det er like enkelt å bruke som en notisblokk, men har intelligens og kommunikasjon innebygget har vært nøkkelen til suksessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Royal satser på å beholde enkelheten og kombinere denne med et nytt, lavt prisnivå.

Produktene vil lanseres i USA i september. Eventuell norsk distribusjon er foreløpig ukjent.