Bruker mer enn fingertuppene

FingerSense merker forskjellen på knoker og fingertupper.

<strong>SNØRR OG BART:</strong> Kanskje ikke, men Fingersense kan i hvert fall skille mellom fingertupp og knoke. Foto: QEEXO/YOUTUBE
SNØRR OG BART: Kanskje ikke, men Fingersense kan i hvert fall skille mellom fingertupp og knoke. Foto: QEEXO/YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens smarttelefoner opereres med fingertuppene. Vi kan trykke, sveipe, zoome med flere fingre og så videre, men en berøring er fortsatt en berøring, uansett hvilken kroppsdel du bruker.

Det ønsker Queexo å gjøre noe med. Deres FingerSense-teknologi gjør at telefonen kan merke forskjell på hva som berører skjermen, enten det dreier seg om en fingertupp, en knoke, en negl eller hva det måtte være.

Les også: Snarveier på Mac-styreflaten

Nye muligheter

Teknologien åpner for at man kan interagere med telefonen på nye måter. Eksempelvis kan kodelåsen bestå av ulike trykk med knoke og pekefinger. Brukeren kan «høyreklikke» ved heller å bruke knoken på fingeren eller forhåndsvise en epost ved å bruke neglen.

Dette gjør Queexo ved å bruke telefonens aksellerometer til å identifisere ulike vibreringsmønstre fra ulike objekter som berører skjermen. Teknologien er heller ikke bundet til mobiltelefoner og kan også brukes på større skjermer, for eksempel i biler eller i kroppsnær teknologi.

Registrerer kraft

FingerSense registrerer også hvor hardt du trykker på skjermen, som blant annet kan gi en ekstra dimensjon til spill. Teknologien er kun programvarebasert og kan brukes på eksisterende produkter.

Så gjenstår det å se, da, om Google, Apple, Microsoft, Facebook, Amazon eller noen andre blar opp noen dollarbunker for å sikre seg patentene.

Under ser du en video som viser konseptet:

Mer informasjon finner du på Qeexos hjemmesider.