Bruk mobilen som videokamera

Mobil, kamera, videokamera, Internett, GPS, MP3-spiller, webkamera, digital lommebok, datamaskin... Uviklingen går i retning av at du snart kommer til å ha alle funksjonene tilgjengelig i én og samme enhet.

(Konstruert bilde)
(Konstruert bilde) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finske selskapet Hantro har spesialisert seg på mobil multimedia, og har utviklet programvare for å fange MPEG-4 video i sanntid ved hjelp av mobiltelefonen Nokia 7650.

Nokia 7650 ventes på markedet i løpet av sommeren, og blir den første telefonen med innebygd kamera som slippes på det norske markedet. Telefonen har skjult tastatur og stor fargeskjerm, og ved hjelp av det innebygde kameraet kan man ta enkle stillbilder i lav oppløsning (640x480 piksler). Les om de andre egenskapene her.

- God kvalitet

Mobiltelefonen bruker et operativsystem kalt Symbian, og programvaren som er installert når du kjøper telefonen kan enkelt oppgraderes, og nye programmer kan legges til. Nå har det finske selskapet Hantro utviklet et program for 7650 som gir mulighet for videoopptak i MPEG4-format, med en oppløsning på inntil 352x288 piksler (samme oppløsning som benyttes til VideoCD) og inntil 30 bilder pr sekund. Videoklippene kan lagres lokalt (telefonen har 4 MB minne), sendes til andre MMS-telefoner, eller via internett ved hjelp av telefonens innebygde epostklient.

Kvaliteten på opptakene skal i følge Hantro være svært god.

Når produktet vil være i kommersielt salg, sier selskapet foreløpig ikke noe om, men mye tyder på at de vil vente til "kamerafonene" blir billigere og dermed også mer tilgjengelig for folk flest. Nokia 7650 ventes å få en veiledende pris på over 7.000 kroner inkl. mva ved lanseringen.

Lenker:
Hantro Multimedia Mobile Company
Nokias infoside om 7650.