Bruk mobilen som trådløst aksesspunkt

Visste du at du hadde en trådløs ruter i lomma?

Finner du ikke trådløst nett på laptopen? Hvis du har en relativt ny Android-telefon kan du starte opp ett fra lomma. Uten kabel.
Finner du ikke trådløst nett på laptopen? Hvis du har en relativt ny Android-telefon kan du starte opp ett fra lomma. Uten kabel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har sikkert havnet i en situasjon der du sitter med laptopen i fanget, bannende over at det trådløse nettet kafeen reklamerte med er nede eller ulidelig ustabilit.

Har du en telefon med Android v2.2 eller høyere, har du imidlertid muligheten til å trykke på noen knapper og deretter bruke mobiltelefonen som en trådløs router, som du kan koble deg til via WLAN og deretter surfe på nettet.

NB! Vi anbefaler deg i så fall å ha et abonnement med en god porsjon datatrafikk, siden surfing fra en PC har en tendens til å gå hardt utover megabytene.

Finn hvilket telefonabonnement som passer best for deg med DinSides mobilkalkulator

Slik gjør du det

Er du usikker på hvilken Android-versjon du har, kan du gå inn på innstillinger=>om telefonen=>programvareversjon. Der ser du hvilken versjon av Android du kjører. Du trenger altså versjon 2.2 eller høyere dersom du skal kunne bruke telefonen som trådløst aksesspunkt, selv om det fortsatt godt er mulig at du kan koble telefonen til maskinen via kabel.

For å aktivere trådløst aksesspunkt-funksjonen, må du åpne innstillinger og deretter gå til trådløst og nettverk. Blar du litt ned, finner du menyvalget innstillinger for portabelt hotspot, som du går inn på. Her kan du angi en SSID (hva nettverket ditt heter), samt hvilket passord som skal kreves for å logge seg på.

Når det er satt opp, kan du aktivere funksjonen ved å trykke på egnet knapp. I løpet av få sekunder er det trådløse nettverket oppe og kjøre, og du finner da frem den samme SSID-en på den bærbare PC-en og angir det samme passordet.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at funksjonen er ganske hard mot batteriet ditt, og at du derfor bør følge med på batteribruken og, ikke minst, slå av når du er ferdig. Det gjør du lettest ved å trekke ned varslingsmenyen og klikke på linja for mobilt aksesspunkt.

Klikk først på meny-knappen og deretter på "innstillinger".
Velg trådløst og nettverk (eller tilsvarende dersom du ikke bruker norsk utgave av Android).
Første gang du bruker denne funksjonen må du gå inn på "innstillinger for portabelt WiFi hotspot"
Angi SSID (navn på nettverket), kryptering og passordet. Deretter slår du det på ved å krysse av i den øverste boksen.
Den enkleste fremgangsmåten for å slå av telefonen, er å dra ned varsel-rullegardinen og trykke på egnet element.

Under finner du en bildespesial som viser fremgangsmåten:

PS! Dette er også en av nyhetene i iOS 4.3. Funksjonen er også tilgjengelig på andre plattformer enn Android, f.eks. på Bada-telefonen Samsung Wave II.

Artikkelen har vært publisert også tidligere på DinSide