KJEKT: Det er nå enklere å gjøre småkjøp inne i Android-apper. Slik ser det ut når man kjøper låter i Tap Tap Revenge, med journalistens data visket ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KJEKT: Det er nå enklere å gjøre småkjøp inne i Android-apper. Slik ser det ut når man kjøper låter i Tap Tap Revenge, med journalistens data visket ut. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Bruk enda mer penger i Android

Nå kan du kjøpe stæsj inne i applikasjonene.

- "In-app"-betalinger gir deg flere måter å tjene penger i appene dine, med "prøv før du kjøper", virtuelle varer, oppgraderinger og nye måter å ta betalt på.

Slik markedsfører Google sin Android-nyhet overfor app-utviklere.

Det Google kaller "in-app"-betalinger vil si at du nå kan kjøpe ting inne i appene dine, etter at du har kjøpt eller lastet ned appen gratis. Vi kjenner konseptet fra iPhone. For å få til dette på Android, har utviklerne tidligere laget sine egne systemer, som ofte ble mindre brukervennlig for brukeren.

Med app-betalinger kan utviklerne tjene mer penger, og vi, vi kan bruke mer penger.

Enkelt og raskt

Det er allerede noen apper i Android Market som bruker det nye systemet. Tap Tap Revenge, Comics, Gun Bros, Deer Hunter Challenge HD, WSOP3 og Dungeon Defenders: FW Deluxe skal alle ha pengesluket på plass.

Vi laster ned finger-dansespillet Tap Tap Revenge for å teste. Konseptet her er å kjøpe låter som du kan "danse" til.

Kjekk app stanser Android-tyvene!

Man finner frem til låten man vil ha, trykker "kjøp", og Googles nyvinning går til arbeid. En boks som likner Android Market popper opp på skjermen, og forteller deg hvor mye penger du er i ferd med å bruke. Ett trykk til er nok for å bekrefte, og hepp presto; så har du brukt enda mer penger på nuller og enere. En kvittering sendes til eposten din, akkurat som det gjør i Android Market.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsningen er enkel og rask, noe som er alfa og omega for å få folk til å bruke mer penger på mobilen sin.

Farlige fingre

- Vi gleder oss til at flere får bruke vår nye tjeneste i sine apper! jubler Google i sin blogg.

iPhones App Store gruser Android Market

Etter hvert som løsningen brer om seg, dukker et allerede kjent problem opp i større skala: Barnefingre.

GJORT ER GJORT: Om du kjøper noe ved en feiltakelse, får du ikke pengene tilbake. Så pass på smårollingene.
GJORT ER GJORT: Om du kjøper noe ved en feiltakelse, får du ikke pengene tilbake. Så pass på smårollingene. Vis mer


Ved et par trykk inne i spillene risikerer du å bli mange dollar fattigere, om den som styrer telefonen ikke helt har forstått forskjellen mellom poeng og penger.
På iPhone må man taste inn et passord hver gang man vil kjøpe noe fra telefonen sin, men slik er det ikke på Android. Det går an, via for eksempel App Protector, å beskytte selve Android Market, men ikke betalingene inne i apper.

Tilbakebetalingen man kan få via Android Market gjelder heller ikke slike “in-app”-kjøp. “Dette kjøpet kan ikke refunderes” skriver Google i kvitteringene man får.

Dermed kan det lønne seg å følge ekstra godt med på hva poden fikler med fremover. Og huske at mange bekker små, fortsatt blir stor å, samme hvor voksen fingeren er.

Nexus S-eiere og andre kan snart handle ekte varer med mobilen

Liker du den nye løsningen? Vil det føre til bedre, eller mer pengegriske, apper? Si din mening under artikkelen!