Bredbåndsfabrikken: Planene fremover

Hvor bor så de som, i første omgang, kan ta stilling til om Bredbåndsfabrikkens tilbud er noe de bør satse på?

Bredbåndsfabrikken: Planene fremover

Ambisjonen er å bli landsdekkende. Men i første omgang vil selskapet satse på de større byene, og det må allerede være et bynett i de områdene selskapet skal levere tjenestene sine i, påpeker Jarl Øverby, salgsdirektør i Bredbåndsfabrikken. Men han føyer også til at selskapet vil tilby tjenestene sine i byer eller områder med offensiv holdning, hvor byen eller kommunen legger sine egne bredbåndsnett.

Oslo er altså første by for Bredbåndsfabrikkens nettverksutbygging og satsning. Per i dag har selskapet også underskrevet en rammeavtale med OBOS, USBL, Romerike Boligbyggelag og Drammen Boligbyggelag, og Bredbåndsfabrikken er i dialog med borettslag i Asker, Bærum, Romerike, Skedsmo, Lillestrøm og Skårer, forteller Øverby til DinSide.

I tillegg er det etablert et regionskontor i Stavanger, som skal betjene Stavanger, Sandnes, Haugesund, Bergen og Kristiansand. Det jobbes også med planer for Trondheim.

I de områdene Bredbåndsfabrikken ønsker å etablere seg, ønsker selskapet først å inngå avtaler med boligbyggelag i området, for å gi de individuelle borettslagene osv. ekstra trygghet rundt prosjektet. Men de skriver nå avtaler i alle de byene og områdene de har utpekt seg for neste runde av satsingen.

- De som er på hugget kommer lengre frem i køen, lover Øverby. Han anbefaler interesserte å melde sin interesse så snart som mulig, slik at de kommer inn i selskapets nettverksplanlegging så tidlig som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I følge Bredbåndsfabrikkens brosjyre, må du per i dag tilfredsstille følgende betingelser for å kunne ta i bruk Bredbåndsfabrikkens fiberteknologi:

  • Du må bo i et borettslag eller sameie.

  • Du må bo i et område som allerede er eller vil bli kablet opp.

  • Styret i ditt borettslag/sameie må gå inn for en bredbåndsløsning.

  • Og tilstrekkelig mange av beboerne i ditt borettslag/sameie må si ja til å abonnere på tilknytningen til Bredbåndsfabrikkens fibernett.
  • Det jobbes også med løsninger for rekkehus, litt lengre frem i tid. I tillegg ser Bredbandsbolaget i Sverige på løsninger for eneboliger. Men her er bl.a. problemet at det blir for dyrt å legge en svitsj i hver enebolig, og man kan foreløpig ikke koble en fiberforbindelse rett inn på et nettverkskort, sier Øverby til DinSide Data.

    Tilbake til artikkelen "Premiereklart for Bredbåndsfabrikken"