Blir du plaget er det fullt mulig å sperre for enkelte numre på Android. Foto: All over press
Blir du plaget er det fullt mulig å sperre for enkelte numre på Android. Foto: All over pressVis mer

Blokkér telefonnumre på Android

Lei av telefonselgere, Microsoft-svindlere eller eksen som ringer i tide og utide?

Har du sett deg lei på å bli plaget med oppringninger eller tekstmeldinger fra ett eller flere telefonnummer?

Med en Android-telefon er det fullt mulig å svarteliste de aktuelle numrene slik at du aldri mer hører noe fra dem.

Les også: Appene som gjør deg tryggere

For det første finnes det en mulighet innbakt i selve operativsystemet. Dersom du går inn i kontakter-appen, velger en kontakt og redigerer detaljene for denne kontakten, vil du finne et kryss for å sende vedkommende rett til telefonsvareren.

Kanskje er det nok, men det finnes også mer avanserte apper som kan hjelpe deg. Et søk etter «block calls» eller «call filter» i Google Play-butikken gir en rekke treff.

Sanity kan mer enn å blokkere anrop og SMS. Blant annet kan du ta opp telefonsamtaler, ringe anonymt, eller for eksempel automatisk svare etter to ring dersom hodetelefoner er plugget i.
Sanity kan mer enn å blokkere anrop og SMS. Blant annet kan du ta opp telefonsamtaler, ringe anonymt, eller for eksempel automatisk svare etter to ring dersom hodetelefoner er plugget i. Vis mer


Sanity blokkerer samtaler og SMS

Sanity er en app som i utgangspunktet er gratis for Android, men der du kan oppgradere til en premium-versjon for 23 kroner. Det er ikke veldig stor forskjell om du gjør det, men én av mulighetene med Sanity er å ta opp telefonsamtaler, og opptakene er begrenset til to minutter i gratisversjonen.

Det finnes også en rekke andre finesser, som å automatisk aktivere høyttaleren dersom du tar telefonen bort fra øret (så slipper du å lete etter den forbaskede knappen hver gang), og mer til.

SAMLESIDE:

Apper

I denne artikkelen skulle vi imidlertid se på mulighetene for å blokkere anrop og SMS, og begge deler støttes av Sanity.

Blokkere telefonsamtaler

For å blokkere telefonsamtaler går du inn på «call blocker» fra hovedmenyen. Deretter velger du «enable call blocker» for å aktivere blokkeringsmuligheten. Appen blokkerer ingen telefonnumre når du krysser av her, men aktiverer de ulike mulighetene for telefonblokkering.

Du kan finjustere hvem du vil blokkere og når på døgnet du eventuelt vil at blokkeringen skal finne sted.
Du kan finjustere hvem du vil blokkere og når på døgnet du eventuelt vil at blokkeringen skal finne sted. Vis mer


Du kan velge flere ulike filtre i «call filter»-menyen. Eksempelvis kan du blokkere de som ringer fra ukjent nummer, de som du ikke har lagret som kontakter, enkeltkontakter eller også telefonnumre som begynner på et gitt mønster. Det gjør at du for eksempel kan blokkere alle oppringninger fra et gitt land – kjekt dersom du er plaget av for eksempel Microsoft-svindlere.

Er du plaget med en som ringer deg på natten, kan du samme sted definere at blokkeringen skal være aktiv mellom klokka 23 og 07 i helgene eller lignende.

I tillegg gis du muligheten til å velge hvordan vedkommende skal blokkeres. Det kan for eksempel gjøres ved å sende dem rett til telefonsvareren, at telefonen automatisk svarer for deretter å legge på, eller at samtalen besvares der motparten kun hører stillhet. Ja, du kan til og med bryte hele telefonforbindelsen din og angi at du vil la det gå et bestemt antall minutter før den kobler seg på telefonnettet igjen.

Dersom du ønsker det lar Sanity deg også se en liste over hvilke samtaler som er blitt blokkert.

Blokkere SMS

Blokkering av SMS gjøres fra samme meny, og du må ha aktivert blokkering av oppringninger for å bruke SMS-blokkeringsfunksjonen.

Her kan du velge hvorvidt du vil at det samme filteret som du brukte på anrop også skal gjelde for SMS, eller om du vil ha et eget oppsett der.

Blokkerte SMS-er havner også i en egen liste i Sanity-appen hvis du skulle ha behov for å titte igjennom.

Sanity for Android (Google Play, gratis)

Go SMS Pro
PS! Ønsker du bare å blokkere SMS, tipser vi deg også om vår favoritt-SMS-app, Go SMS Pro (Google Play, gratis), som er vesentlig bedre enn alle SMS-appene som følger med Android-telefonene. Blant mange andre funksjoner har appen også en hendig blokkeringsfunksjon.

Les også: Slik bytter du SMS-app

For det første kan du holde fingeren nede på en SMS-tråd og deretter velge å legge til vedkommende på svartelisten.

Om du vil, kan du også blokkere SMS fra telefonnumre du ikke har lagret som kontakter, eller blokkere basert på ord i meldingen. Oppsett av blokkeringsfunksjonen finner du dersom du sveiper fra venstre mot høyre når du ser listen over SMS-tråder og deretter trykker på «SMS Blocker»-knappen.

Hva med iPhone og Windows Phone?

På iPhone finnes det en «Ikke forstyrr»-modus dersom du har oppgradert til iOS 6. I denne modusen har du blant annet mulighet til å definere det slik at kun favorittene fra kontaktlista vil utløse ringelyden på telefonen, mens andre anrop ikke gjør at telefonen ringer eller vibrerer.

Du finner funksjonen under «innstillinger» og «ikke forstyrr».

Har du en jailbreaket iPhone, finnes appen iBlackList via Cydia (12 dollar), som lar deg blokkere både anrop og SMS.

Vi har ikke lykkes å finne noen løsninger for Windows Phone-plattformen, men om du har en løsning er du hjertelig velkommen til å slå deg løs i kommentarfeltet under.