Sense 4.0 i landskapsmodus. Foto: Androidcentral.com
Sense 4.0 i landskapsmodus. Foto: Androidcentral.comVis mer

Blir nye Sense slik?

Skjermbilder fra HTCs nye operativsystem lekket.

HTC Sense er godt kjent. Det er skallet mobilprodusenten HTC bruker på sine Android-mobiler, som har et spesifikt utseende og som legger til mange nye funksjoner.

En gang i tiden var nemlig Android kjent for middels brukervennlighet, og Sense løste mange av disse problemene.

Stadig penere

Med den nyeste versjonen, Android 4.0, også kjent som Ice Cream Sandwich, er Android blitt langt mer elegant og gjennomført, men HTC ser ut til å fortsette med å legge Sense oppå originalgrensesnittet.

Over helgen lekket det nemlig en uoffisiell versjon av programvaren til den fremdeles uannonserte HTC Endeavor. Endeavor skal være blant HTCs flaggskip for 2012, og skal være en av de første mobilene til produsenten med mektig firekjerners-prosessor.

Blir nye Sense slik?


En gjennomgang av skjermbildene fra programvaren viser et Sense-skall som ikke er dramatisk annerledes enn det vi kjenner til fra eksisterende HTC-modeller.

Mer gjennomført

Det er imidlertid en rekke endringer å spore opp. Hele inntrykket er renere og mer sofistikert, og det er lagt til en del nye elementer. En dokk nederst på hovedskjermen, for eksempel, med snarveier til diverse applikasjoner, eller muligheter til å tilpasse låseskjermen mer enn det som tidligere har vært mulig. Vi merker oss også at Sense 4.0 bruker Googles Roboto-font.

Blir nye Sense slik?


Det er altså veldig sannsynlig at HTCs kommende mobiler vil se akkurat slik ut, når det gjelder programvare. Det gjenstår bare å se om de HTC-telefonene som blir snart oppdatert til Android 4.0 også får Sense 4.0 på kjøpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi venter på mer

Vi regner med at det kommer mye mer offisiell informasjon på MWC-kongressen i Barcelona, som går av stabelen om to uker.

Du kan se mange flere skjermbilder fra Sense 4.0 hos Androidcentral.com