Kommer årets nye smartmobiler til å vare fra morgen til kveld, selv under tung bruk? Foto: Øivind Idsø
Kommer årets nye smartmobiler til å vare fra morgen til kveld, selv under tung bruk? Foto: Øivind IdsøVis mer

Blir mobilbatteriene endelig bedre?

Samsung satser stort på nye løsninger.

Det er ikke noe nytt at mange smarttelefoner sliter med batterilevetiden. Moderne telefoner krever mye strøm, og dermed er det mange modeller på markedet som ikke klarer å holde det gående spesielt lenge.

I tillegg er jo bruksmønsteret veldig forskjellig fra person til person, igjen siden dagens telefoner er såpass avanserte og fleksible. Store skjermer og flittig nettbruk er ofte den store synderen, og nye modeller med LTE-radio sliter også med at det bruker opp mye strøm.

Tykkere?

Samsung vil tydeligvis gjøre noe med det, og lover at mobiler de slipper i 2012 skal klare å holde hele dagen under middels til tung bruk. Dette bekreftet selskapets representant i et intervju med CNet.

Det ene poenget er større batterier, noe blant annet også Motorola har begynt å inkludere (deres Droid Razr Maxx er litt tykkere, men har merkbart bedre batterilevetid). Det kan imidlertid innebære at telefonene blir fysisk større, noe som ikke nødvendigvis blir godt mottatt i markedet.

Smartere

Det er imidlertid ikke bare maskinvare det kommer an på, og Samsung vil jobbe med programvareoptimalisering, for eksempel når det gjelder søking etter WLAN - eller bruk av 4G-funksjoner. LTE er et stort problem for batteriet, noe som ikke er så relevant for det norske markedet per i dag, men som mange amerikanske brukere ofte påpeker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsungs egne, USA-sentriske Charge, med 4G-støtte, ble brukt av selskapet til å samle inn erfaringer, som de nå lærer av.

Det blir spennende å se om, la oss si, Galaxy S III blir den første mobilen fra Samsung med større batteri eller bedre strømstyring. Vil det gå nevneverdig utover størrelsen? Vi får se.