Snart vil mobilen din tåle vann på utsiden også - rett ut av fabrikken. Foto: Per Ervland
Snart vil mobilen din tåle vann på utsiden også - rett ut av fabrikken. Foto: Per ErvlandVis mer

Blir din neste mobil vannavstøtende?

Nye materialer viser veien.

Teknologien i seg selv er ikke ny: Det finnes allerede nettbrett og mobiler på markedet med diverse løsninger som sikrer dem mot vann. Motorola og Panasonic har nylig lansert slike produkter, for eksempel. Og fra før finnes det selvfølgelig mange mindre elegante "arbeidsmobiler" som tåler det meste, men sjelden er pene å se på.

Vi har også tidligere skrevet om den aktuelle løsningen til HZO.

Poenget er at slike teknologier hittil kun har blitt designet for spesifikke, vannavstøtende produkter, eller påført eksisterende produkter i etterkant. HZO har for eksempel sikret allerede ferdigproduserte iPod-spillere med sin supertynne film som gjør at vann rett og slett renner rett av, uten å trenge gjennom.

Ny utvikling

Nå skjer det imidlertid noe spennende: Flere mobilprodusenter skal være i samtaler med HZO om å integrere løsningene i sine produkter rett ut av fabrikken. Blant annet skal Samsung være veldig interessert i teknologien, og HZO hevder at de også snakker med Apple.

De forventer derfor at 2012 blir året da slik vannsikring blir allemannseie.

Klar for stranda?

Det betyr at våre nye mobiltelefoner kan være temmelig godt sikret mot regn eller fall i vasken, og samtidig bli bedre beskyttet mot øvrig skitt. Det er jo en bra ting.

HZO jobber også med produsenter av hodetelefoner for å gjøre deres produkter brukbare under svømming. Interessant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan lese mer hos Pocket-Lint.–