Super Mario Run kommer til iPhone i dag

Blir dette spillet julens store vinner?

Første gang vi ser Mario på mobiltelefonen.

SLIPPES I DAG: 15. desember er dagen Mario endelig dukker opp på iPhone og iPad. Foto: Nintendo
SLIPPES I DAG: 15. desember er dagen Mario endelig dukker opp på iPhone og iPad. Foto: Nintendo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert klokka 19: Super Mario Run er nå tilgjengelig i App Store.

I dag er det 15. desember og det betyr at ventetiden er over for de som har ventet på Super Mario Run.

Spillet, som forventes å bli en stor suksess, slippes i dag for iPhone og iPad. Android-brukere er nødt til å smøre seg med litt mer tålmodighet. Slippdatoen er ikke fastsatt, men spillet vil også komme til Android.

Spill med én hånd

Super Mario Run er ikke et fullblods Mario-spill slik vi kjenner det fra før. Den italienske rørleggeren løper nemlig av seg selv, mens du har ansvaret for å sørge for hoppingen.

Dermed kan spillet til dels minne om Rayman Fiesta Run, som ble sluppet for tre år siden.

Under ser du hvordan spillet fortoner seg i praksis, der den amerikanske TV-verten Jimmy Fallon spiller igjennom ett av brettene (du kan spole frem to minutter):

«Gratis»

Spillet skal dukke opp i App Store i dag, som en gratis nedlasting. Gratisutgaven fungerer dog kun som en liten demo – for å låse opp spillet, er du nødt til å gjøre et kjøp i appen til omtrent hundre kroner, men det skal også være det eneste.

Ved siden av spillmodusen du så i videoen over, skal Super Mario Run også by på flerspillermodus i form av Toad Rally, der du kappløper med venner.

Krever nettilgang

Et lite skår i gleden er at spillet krever tilgang til internett for å virke. Dette er noe Nintendo har gjort blant annet som et tiltak mot piratkopiering, sier skaperen Shigeru Miyamoto til Mashable.

Dermed vil det ikke være aktuelt å spille spillet på flyturer og lignende, med mindre flyselskapet tilbyr tilgang til internett. Heldigvis har vi en liste over ni andre spill som fungerer fint på en lang flytur.

Akkurat hvilket klokkeslett Super Mario Run dukker opp vet vi ikke, men om du åpner App Store-siden kan du velge å bli varslet når spillet er sluppet.

Super Mario Run for iOS (App Store, gratis med kjøp i app)

LES OGSÅ:
Nå får du de klassiske Windows-spillene på mobilen
Her er Nintendo Classic Mini