<strong>MER BEHAGELIG?</strong> Med Wakie blir du vekket av en telefon fra ekte mennesker.
MER BEHAGELIG? Med Wakie blir du vekket av en telefon fra ekte mennesker.Vis mer

Bli vekket av ekte personer

Mye bedre enn den forbaskede ringelyden? Eller bare kleint?

Smarttelefonen har i løpet av årene erstattet mange andre produkter. Mange bruker den som sitt foretrukne kamera, som musikkspiller eller GPS-navigatør.

Det selges neppe flere vekkerklokker om dagen, siden alle telefoner har innebygd alarmfunksjon. Dog er det, i hvert fall for undertegnede, litt for lett å trykke på slumreknappen – og det ikke bare én gang.

Et samfunn av «vekkere»

Ville det ikke ha vært mye hyggeligere å bli vekket av en vanlig telefonsamtale? Nettopp det er ideen bak Wakie; en slags sosial vekkerklokke.

Les også: Timely – den elegante Android-vekkerklokka

Sett Wakie-alarmen på klokka sju, og når det er på tide å stå opp, blir du oppringt av et annet Wakie-medlem. Samtalen er begrenset til ett minutt («no awkard goodbyes» i følge skaperen), og ti sekunder før blir du varslet om at samtalen snart er over.

MÅ VEKKES: Appen forteller deg hvor mange som trenger en vekker akkurat nå.
MÅ VEKKES: Appen forteller deg hvor mange som trenger en vekker akkurat nå. Vis mer


På samme måte kan du åpne appen og se hvor mange som trenger å bli vekket akkurat nå. Da kan du ringe dem og prate med dem i ett minutt.

Ikke 100 prosent i Norge ennå

Wakie er fullt tilgjengelig i USA, Storbritannia, Singapore, Hong Kong og Canada. For oss som ikke bor i disse landene, er tjenesten foreløpig begrenset til å vekke andre.

Samtalene skjer for øvrig over VoIP (ringing via internett) slik at samtalene ikke koster noe, gitt at man er koblet til et trådløst nettverk.

Har du lyst til å vekke noe andre (og senere bli vekket når appen blir fullt tilgjengelig i Norge), finner du appene her:

Wakie for Android (Google Play, gratis)
Wakie for Windows Phone (Windows store, gratis)

iOS-versjonen skal være rett rundt hjørnet.

Les også: Slemme vekkerklokker til mobilen