Bli vekket av ekte personer

Mye bedre enn den forbaskede ringelyden? Eller bare kleint?

<strong>MER BEHAGELIG?</strong> Med Wakie blir du vekket av en telefon fra ekte mennesker.
MER BEHAGELIG? Med Wakie blir du vekket av en telefon fra ekte mennesker.Vis mer

Smarttelefonen har i løpet av årene erstattet mange andre produkter. Mange bruker den som sitt foretrukne kamera, som musikkspiller eller GPS-navigatør.

Det selges neppe flere vekkerklokker om dagen, siden alle telefoner har innebygd alarmfunksjon. Dog er det, i hvert fall for undertegnede, litt for lett å trykke på slumreknappen – og det ikke bare én gang.

Et samfunn av «vekkere»

Ville det ikke ha vært mye hyggeligere å bli vekket av en vanlig telefonsamtale? Nettopp det er ideen bak Wakie; en slags sosial vekkerklokke.

Les også: Timely – den elegante Android-vekkerklokka

Sett Wakie-alarmen på klokka sju, og når det er på tide å stå opp, blir du oppringt av et annet Wakie-medlem. Samtalen er begrenset til ett minutt («no awkard goodbyes» i følge skaperen), og ti sekunder før blir du varslet om at samtalen snart er over.

MÅ VEKKES: Appen forteller deg hvor mange som trenger en vekker akkurat nå.
MÅ VEKKES: Appen forteller deg hvor mange som trenger en vekker akkurat nå. Vis mer


På samme måte kan du åpne appen og se hvor mange som trenger å bli vekket akkurat nå. Da kan du ringe dem og prate med dem i ett minutt.

Ikke 100 prosent i Norge ennå

Wakie er fullt tilgjengelig i USA, Storbritannia, Singapore, Hong Kong og Canada. For oss som ikke bor i disse landene, er tjenesten foreløpig begrenset til å vekke andre.

Samtalene skjer for øvrig over VoIP (ringing via internett) slik at samtalene ikke koster noe, gitt at man er koblet til et trådløst nettverk.

Har du lyst til å vekke noe andre (og senere bli vekket når appen blir fullt tilgjengelig i Norge), finner du appene her:

Wakie for Android (Google Play, gratis)
Wakie for Windows Phone (Windows store, gratis)

iOS-versjonen skal være rett rundt hjørnet.

Les også: Slemme vekkerklokker til mobilen