Apple med nytt batterideksel til iPhone Xs, Xs Max og Xr

Ble latterliggjort - nå har Apple gjort et nytt forsøk

Humpen er kanskje ikke helt borte, men nå støtter den i hvert fall trådløs lading.

UTSTIKKENDE BATTERI: Apples nye batterideksel har ikke lenger den omdiskuterte humpen, men batteriet stikker fremdeles ut på baksiden. Foto: Apple
UTSTIKKENDE BATTERI: Apples nye batterideksel har ikke lenger den omdiskuterte humpen, men batteriet stikker fremdeles ut på baksiden. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tre år siden lanserte Apple et batterideksel til iPhone, som de fikk på pukkelen for i sosiale medier. Dekselet hadde et litt spesielt design med en klump som stakk ut på baksiden; klumpen var batteriet som ladet telefonen.

FIKK PÅ PUKKELEN: Her ser du det forrige dekselet og en av reaksjonene på Twitter. Ill: Dinside
FIKK PÅ PUKKELEN: Her ser du det forrige dekselet og en av reaksjonene på Twitter. Ill: Dinside Vis mer

- Apple har lansert «Ringeren av Notre Dame»-batterideksel. Vær så snill og si at dette ikke var Jony Ives verk, kommenterte en på Twitter den gangen.

Det skulle imidlertid vise seg at dekselet var ganske bra til tross for det «stygge» utseendet, og det dukket opp anmeldelser med titler som «Jeg kan ikke tro at jeg ikke hater det» (Gizmodo).

Kan lade iPhone trådløst

Nå har Apple akkurat lansert nye batterideksler til de tre iPhone-modellene fra 2018, iPhone Xs, Xs Max og Xr.

Nye «Smart Battery Case» har fremdeles et batteri som stikker ut på baksiden, men pukkelen, som mange harselerte med, er i hvert fall blitt mindre fremtredende..

SMART? Det er uvisst hva som er smart med Apples batterideksel, men det er jo lurt å ha nok strøm på iPhone-batteriet. Foto: Apple
SMART? Det er uvisst hva som er smart med Apples batterideksel, men det er jo lurt å ha nok strøm på iPhone-batteriet. Foto: Apple Vis mer

Ifølge Apple er de nye dekslene også kompatible med Qi-sertifiserte ladere, hvilket betyr at du kan lade iPhonen din trådløst med dekselet på. Du vil også kunne lade dekselet trådløst alene.

Det skal også kunne lades raskere med såkalte USB-PD-kompatible ladere, sammen med en USB-C til Lightning-kabel.

Selskapet oppgir ikke hvor mye batterikapasitet dekslene byr på, men lover de vil gi en ekstra 21 timer med surfing på internett på iPhone Xs, 20 timer på Xs Max og 22 timer på Xr.

1.299 kroner

Du må punge ut hele 1.299 kroner for dekselet til alle modellene. Det kan høres dyrt ut, men en annen populær produsent av batterideksler til iPhone, Mophie, tar drøye tusenlappen for sine batterideksler til iPhone Xs, Xs Max og Xr.

Batteridekslene kommer i svart eller hvit utførelse, og utsiden er av samme silikon som i Apples vanlige iPhone-deksler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer