Full styring via iPod, iPhone og iPad, men du må først kjøpe Bitwise-boksen og sette av en dag til finjustering. Foto: Bitwise
Full styring via iPod, iPhone og iPad, men du må først kjøpe Bitwise-boksen og sette av en dag til finjustering. Foto: BitwiseVis mer

Bitwise: En App lar deg styre hele hjemmekinoen.

Gjør din iPad eller iPhone til en ekte universalfjernkontroll.

I dag lar alle TV-produsentene deg styre produktene deres via dedikerte iOS eller Android-apper, og vi ser også at det samme er i ferd med å skje på receivere, Blu-ray spillere og komplette hjemmekino-anlegg.

Og idèen er god: Så lenge produktet og mobilen (eller nettbrettet) er tilkoplet det samme trådløse nett har du i praksis dekning i hele huset. Og selv om kvaliteten og mulighetene i de ulike apppene varierer fra produsent til produsent, så får du ofte bedre oversikt med på kjøpet: Smartmobilenes og nettbrettenes trykkfølsomme skjermer er både større og mer intuitive enn på en standard fjernkontroll.

Problemet er selvsagt at de ulike produsentenes apper ikke prater med hverandre:

Har du for eksempel en TV fra Philips, en Blu-ray spiller fra Yamaha, og en hjemmekinoreceiver fra Pioneer må du altså gå inn og ut av tre ulike apper for å bruke spille av en Blu-ray film. Det er omtrent like tungvint som å måtte lete etter tre ulike fjernkontroller på stuebordet.

Heldigvis finnes det et alternativ som ser ut til å kunne løse problemet, men dessverre; virker det - så koster det penger også.

Bitwise gjør jobben

For selv om Bitwise gir deg iPhone og iPad-appene gratis, så kommer du ikke langt bare med dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du må også kjøpe hjernen i systemet:

Fra iPad-appen. Foto: Bitwise
Fra iPad-appen. Foto: Bitwise
Fra iPhone-appen, den røde streken må imidlertid vi ta skylda for:-) Foto: Bitwise
Eksempel på PC-styringen fra Bitwise. Foto: Bitwise
Full styring via iPod, iPhone og iPad, men du må først kjøpe Bitwise-boksen og sette av en dag til finjustering. Foto: Bitwise

Bitwise-kontrolleren er en liten dings som er enkel å stue bort, og som skal være utstyrt med de inngangene du trenger: Blant annet får du fire IR-porter, en RS232-port, flere releer, i tillegg til mulighet for styring via IP. Første betingelse er altså å kjøpe Bitwise-kontrolleren, som i Danmark koster 4.995 kroner.


Deretter må du altså koble til produktene dine til enheten, og så må du laste ned PC-programvaren for å legge inn hvilken sekvens de ulike produktene dine skal starte i, og hvilke funksjoner du skal ha. Bitwise lover full makrostøtte, og påstår selv at de har et rikholdig IR-bibliotek hvor produktet ditt forhåpentligvis befinner seg allerede.

Hvis det derimot ikke ligger i systemet må du imidlertid bruke lærefunksjonen for en og en knapp på fjernkontrollen. Erfaringsmessig blir det raskt en tidkrevende prosess, og det er definitivt ikke noe du kan regne med å få ferdig på en kveld.

Resultatet til Bitwise ser uansett svært lovende ut på de ulike skrytevideoene som finnes, så er du fristet kan det være verdt en titt, her har du to stykker:

Kilde: Recordere.dk og Bitwise.com.