Bitmoji: Hvordan få din egen emoji i Snapchat?

Med Bitmoji-appen kan du legge til en emojifisert utgave av deg selv i snappene dine.

<b>NÅR VANLIGE SMILEFJES IKKE ER NOK:</b> Hva med å lage en emoji av deg selv?  Foto: KIRSTI ØSTVANG
NÅR VANLIGE SMILEFJES IKKE ER NOK: Hva med å lage en emoji av deg selv? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mye du kan gjøre for å sprite opp bildene og videoene du sender i Snapchat. I tillegg til ansiktseffektene, kan du legge til tekst, du kan tegne, og selvsagt: du kan bruke emojier.

Først var det bare mulig å bruke standard-emojiene du har på mobilen din, men tidligere i år la Snapchat til sine egne «stickers», som du for øvrig kan bruke i chattedelen av appen også.

Får du aldri nok av emojier og klistremerker, har du nå også fått enda en mulighet. I sommer åpnet Snapchat opp for at du kan sende såkalte Bitmoji-klistremerker enten i chat eller i snapper.

Nybegynner? Slik bruker du Snapchat

Personlig emoji

HALVE MOROA: For oss som elsker spill som Sims, er denne delen  nesten like gøy som å faktisk ta emojiene i bruk. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HALVE MOROA: For oss som elsker spill som Sims, er denne delen nesten like gøy som å faktisk ta emojiene i bruk. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Bitmoji er en app som lar brukerne lage sine egne personlige emojier som ligner på en selv og som lar deg uttrykke en haug med forskjellige følelser i forskjellige settinger.

Snapchat kjøpte opp selskapet som stod bak Bitmoji på vårparten, så det var bare et tidsspørsmål før de bakte det inn i sin egen app.

Du trenger en ekstra app

For å bruke Bitmoji-klistremerker i Snapchat må du installere en separat Bitmoji-app, som finnes til henholdsvis iOS og Android, og deretter koble den opp i Snapchat-innstillingene dine (ved å trykke på spøkelsesikonet, trykke på verktøy-ikonet og fra Innstillinger gå videre inn på Bitmoji.

Så er du selvsagt nødt til å opprette din egen avatar i Bitmoji. Prosessen er som å lage din egen karakter et spill. Du må velge alt fra hud- og hårfarge til hårfrisyre og kroppsfason For å ikke glemme klær.

Enkelt å bruke

HVA FØLER DU NÅ? Fra Snapchats emoji-velger plukker du bare ut den Bitmoji-karakteren du vil bruke i snappen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVA FØLER DU NÅ? Fra Snapchats emoji-velger plukker du bare ut den Bitmoji-karakteren du vil bruke i snappen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å sende et Bitmoji-klistremerke i Snapchat, lag en snap på vanlig vis, ved å ta et bilde eller en video, og trykk på papir-ikonet øverst i høyre hjørne. Trykk deretter på ansiktsikonet på menylinjen nederst, så vil du få opp dine Bitmoji-er.

Herfra kan du velge enda flere klistremerker ved å trykke på de forskjellige ikonene fra linja nederst (stjerner, hånd, smilefjes, surefjes og så videre).

Det fungerer på omtrent samme måte om du skal sende Bitmoji i chat.

Ifølge Wired er det sånn at dersom vennene dine også bruker Bitmijo på Snapchat, kan du bruke noe som heter «friendmoji», som er to personer basert på den du kommuniserer med.

PS: Du kan for øvrig også bruke Bitmoji-appen i vanlige meldinger, WhatsApp, Facebook Messenger og så videre.

LES OGSÅ:
Her er sommerens nye emojier
Facebook Messenger får nye emojier
Slik bruker du Snapchats nye video-emojier

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!