Microsoft senker nå systemkravene til Windows Phone 7, som gjør at lettere spesifiserte telefoner som Nokia 610 nå kan kjøre operativsystemet. Foto: Nokia
Microsoft senker nå systemkravene til Windows Phone 7, som gjør at lettere spesifiserte telefoner som Nokia 610 nå kan kjøre operativsystemet. Foto: NokiaVis mer

Billigere Windows Phone 7-telefoner

Microsoft senker systemkravene.

I går lanserte Nokia den nye Lumia-modellen 610; en Windows-telefon som ser ut til å bli den billigste til nå, med en prislapp som antydes å bli ned mot 1500 kroner her til lands.

Det er gjort mulig fordi Microsoft nå senker kravene til Windows Phone 7-telefoner. Nokia 610 har "bare" 800 MHz prosessor og 256 MB arbeidsminne, noe som til nå har vært for lavt for å tilfredsstille kravene fra Microsoft. Med Tango-oppdateringen i april vil også enheter med såpass lite arbeidsminne kunne kjøre Windows Phone 7. Dette er et strategisk viktig trekk, spesielt med tanke på det kinesiske markedet, der etterspørselen etter rimelige telefoner er høyere enn det er i Europa og USA.

Les også: Slik er Windows Phone 7.5 (Mango)

Vi testet så vidt Nokia 610 på Barcelona-messa, og også på denne telefonen glir operativsystemet silkemykt som på andre telefoner. Med 256 MB arbeidsminne er det imidlertid et par kompromisser som må gjøres:

Bill Cox fra Microsoft viser frem en håndfull Windows Phone 7-telefoner. Nokia 610 er den foreløpig lavest spesifiserte telefonen som kjører Microsofts mobile operativsystem.
Bill Cox fra Microsoft viser frem en håndfull Windows Phone 7-telefoner. Nokia 610 er den foreløpig lavest spesifiserte telefonen som kjører Microsofts mobile operativsystem. Vis mer


  • Bakgrunnsprosesser er ikke mulig, altså kjøring av flere programmer samtidig.
  • Telefonen laster ikke opp bilder automatisk til Skydrive slik man kan gjøre på andre WP7-telefoner
  • Enkelte apper vil kreve mer kraft, og blir da skjult for brukeren i Marketplace. Senior director i Microsofts WP7-markedsavdeling, Bill Cox, sier til DinSide at dette gjelder cirka 5% av appene som finnes i Marketplace i dag, men at utviklere tilbys en emulator slik at de kan justere koden til å kjøre på svakere telefoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det naturlig å anta at flere produsenter vil lansere rimelige WP7-modeller i månedene som kommer.

SAMLESIDE: Windows Phone 7

Flere saker fra Mobile World Congress