Betal venner via Facebook Messenger

Ny tjeneste lar deg overføre penger til Facebook-venner via chatteappen.

<strong>ENKEL BETALING:</strong> Nå blir det mulig å ta oppgjøret fra hytteturen via Facebook Messenger. Foto: FACEBOOK
ENKEL BETALING: Nå blir det mulig å ta oppgjøret fra hytteturen via Facebook Messenger. Foto: FACEBOOKVis mer

Vært ute og spist på Peppes med vennegjengen, og så har du endt opp med å betale hele regninga? Det kan være et styr å få de andre til å betale deg tilbake igjen.

Med Facebook Pay skal det bli langt enklere. Den nylig lanserte funksjonen gjør det mulig å overføre penger til venner via chatteappen Messenger.

LES OGSÅ: iZettle - ta betalt med kredittkort på mobilen

Slik funker det

Alt du trenger å gjøre er å starte en samtale, trykk på $-ikonet og taste inn summen du ønsker å sende avgårde. Når du trykker på "Betal", må du legge inn bankkortet ditt (VISA eller MasterCard) for å gjennomføre transaksjonen.

Skal noen sende deg penger, åpner du meldingen og trykker på "Legg til kort" for å gjøre nettopp det. Til slutt godtar du pengeoverføringen.

Overføringene skal skje umiddelbart, men ifølge Facebook kan det ta opptil tre dager før pengene er inne på konto.

LES OGSÅ: Vi har testet Apple Pay i Norge

Ekstra PIN-kodebeskyttelse

Når du legger til bankkortet ditt, kan du for øvrig opprette en PIN-kode som må brukes ved pengeoverføringer. iOS-brukere kan også aktivere Touch ID-fingeravtrykkslesing.

Facebook Pay lanseres bare i USA i til å begynne med på Android, iOS og desktop. Den skal være gratis å bruke. Om eller når vi i Norge får tilgang, er ikke kjent.

I fjor høst lanserte Snapchat en lignende løsning kalt Snapcash, som lar deg overføre penger til venner direkte via Snapchat-appen.

Se en demovideo av Facebook Pay under.

LES OGSÅ: Minibankene forsvinner