I amerikanske Apple-butikker kan du nå betale uten å dra kortet. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/pena2/2495434817/">Apple Store 5th Avenue</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/pena2/">Luis Penados</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>, montasje: Pål J. Olsen)
I amerikanske Apple-butikker kan du nå betale uten å dra kortet. (Foto: Apple Store 5th Avenue av Luis Penados, CC-BY, montasje: Pål J. Olsen)Vis mer

Betal med iTunes-kontoen i Apple Store

Nå trenger du ikke en gang å snakke med de som jobber der.

Apple har nå lansert en Apple Store-app i App Store, som lar deg bruke en Apple-telefon for å kjøpe deg et Apple-produkt med Apple-kontoen din.

LES OGSÅ:

Muligens må du lese den setningen en gang til, men når du går inn i en amerikansk Apple-butikk, trenger du altså ikke å dra kortet for å betale.

Løsningen fungerer ved at du bruker Apple Store-appen, scanner strekkoden på produktet du vil kjøpe, for deretter å bekrefte kjøpet. Dernest belastes kortet du har knyttet til iTunes-kontoen din, og så kan du bare ta med deg produktet og gå ut døra.

Gjelder ikke alle produkter

Det er imidlertid ikke alle produkter du får kjøpt på denne måten – kun tilleggsutstyr. Altså kan du for eksempel ikke kjøpe hverken Macbook Air eller iPad 2.

Engadget har testet løsningen i SoHo-butikken, og i videoen under kan du se hvordan det hele fungerer:

Som Engadget påpeker, lurer vi litt på hvordan de ansatte i Apple-butikken kan passe på at du har betalt for varen i det du tar den med ut døra, men …

Apple Store-appen er foreløpig kun tilgjengelig i den amerikanske utgaven av App Store.