Med Burger King-appen kan du nå komponere hamburgeren direkte på telefonen, og bestille den til et gitt tidspunkt.
Med Burger King-appen kan du nå komponere hamburgeren direkte på telefonen, og bestille den til et gitt tidspunkt.Vis mer

Bestill hamburger fra mobiltelefon

Burger King med pilotprosjekt i Norge.

"En medium Whopper-meny med ekstra ost, uten sylteagurk og løk. Og jordbærmilkshake å drikke."

Er du blant dem som har et par ekstra preferanser i forhold til menyen på Burger King, har burgerkjeden nå gitt ut en iPhone-applikasjon som lar deg komponere måltidet helt selv.

Vil du ha ekstra ost, bytte ut majonesen med Fedon-vennlig salsa eller ha en liten hamburger med jalapeños på, er det bare å skreddersy bestillingen deretter. Du kan ta utgangspunkt i hvilken som helst hamburger på menyen, samt lagre dine favorittvarianter slik at du slipper å gjøre det samme neste gang.

Og – appen er foreløpig kun tilgjengelig i Norge.

Les også: Gigantisk burgerkjede kommer til Norge

Hentes på valgfri restaurant

Når du så velger å bestille, lastes din komposisjon direkte opp til Burger Kings kassasystem, som sannsynligvis også vil minske sjansen for at du får løk på selv om du bestilte uten. Du velger selv hvilken restaurant du vil hente den i, samt når den skal være klar. Det krever at du registerer deg som kunde, som også innebærer å registrere mobiltelefonnummeret ditt og verifisere det med en tilsendt PIN-kode. Dog skjer selve betalingen fysisk i butikken.

Tjenesten er også tilgjengelig på Whopperlab.no og kommer i Android-utgave i løpet av høsten.

Bestill hamburger fra mobiltelefon


Dette synes vi

Grensesnittet er elegant og lettfattelig, men én ting vi savner er mer detaljerte priser når man komponerer hamburgeren. Det gis for eksempel ingen informasjon hvorvidt prisen går opp om du velger Fedon-brød (det gjør den heller ikke), legger til jalapeños (gratis) eller legger på en ekstra osteskive (kr 2,50). Ei heller om du bytter fra Coca-cola til jordbærmilkshake (kr 3,-). Det eneste stedet der priser er oppgitt er i handlekurven.

Er dette virkelig den samme burgeren?

Selv om vi tillot appen å få vite posisjonen vår, virker det heller ikke som om den plukker nærmeste restaurant automatisk – vi fikk i hvert fall opp Ålesund som forslag, enda det ligger en restaurant rett ved kontorlokalene våre i Oslo.

Appen inneholder heller ingen næringsinformasjon eller allergi-advarsler om de ulike burgerne; noe appen fra konkurrenten McDonald's gjør. Den lar deg imidlertid ikke komponere og bestille hamburgere, men tilbyr check-in-deals (f.eks. sjekk inn på Facebook og få gratis bananmilkshake når du kjøper en gitt hamburger). McDonald's-appen er også tilgjengelig i Android Market.

Lenker:
Burger King Whopper Lab (App Store, gratis)
McDonald's (App Store, gratis)
McDonald's Norge (Android Market, gratis)