<strong>ÅRETS APP:</strong> Apple har kåret fotoappen Instagram til den beste appen i 2011.
ÅRETS APP: Apple har kåret fotoappen Instagram til den beste appen i 2011.Vis mer

Beste iPhone-app: Instagram

Apple har kåret det de mener er app-høydepunktene i 2011.

Rett før jul hvert år kårer Apple selv de appene de mener er de aller beste.

I årets utgave av Rewind, er det appen Instagram som vinner den gjeveste prisen. Den sosiale fotoappen lar deg ta bilder, bruke filterefekter og deretter dele dine kreasjoner med andre Instagram-brukere, eller direkte på andre sosiale nettverk. På en konferanse forleden dag kunne selskapet også avsløre at en Android-versjon også er underveis.

Les også: Instagram-bildene på kjøleskapet?

Det solgte ikke mest, men allikevel fikk Tiny Wings prisen for beste spill. Det søte lille spillet har et fryktelig enkelt konsept – du styrer en fugl som ikke kan fly, og alt du kan gjøre er å trykke på skjermen for å få den til å stupe.

Allikevel – vanedannende som bare det.

Les også: Tiny Wings og seks andre spill det er vanskelig å legge fra seg

Tiny Wings er ett av spillene det er vanskelig å legge fra seg. Spesielt når en av kollegaene har bedre rekord. Foto: Joanna Marie Olsen
Tiny Wings er ett av spillene det er vanskelig å legge fra seg. Spesielt når en av kollegaene har bedre rekord. Foto: Joanna Marie Olsen Vis mer


Og apropos salgstall – årets mest solgte app i App Store er ingen ringere enn Angry Birds. Originalen, altså. Nummer to? Angry Birds Seasons. Nummer fire? Angry Birds Rio. Tiny Wings kom på tredjeplass på salgslista – altså har de fire mest solgte appene i App Store med fugler å gjøre. Og de er alle spill.

(Fruit Ninja også, for øvrig, som kapret femteplassen.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og beste iPad-app går til …

iPad-apps er skilt ut fra resten, og på iPad har Apple vedtatt at djay var den beste iPad-appen i året som gikk. Denne lar deg mikse musikken du har lagret på iPaden og byr blant annet på automatisk tempo- og beat-matching. Den er din for 70 kroner.

Under får du en liten smakebit:

Beste iPad-spill ble Contre Jour HD. Dette er et plattformspill som er svært stilistisk utført, der fysikkens lover står i sentrum og der du må manipulere selve terrenget for å redde den lille krabaten.

Også på iPad er det Angry Birds som kaprer de to første plassene med tanke på salgstall i 2011, med henholdsvis den originale og Seasons-versjonen på første og andre plass. Dernest kommer Apples tekstbehandler Pages og musikkprogrammet GarageBand før Rovio-fuglene kaprer nok en topp 5-plass, med Angry Birds Rio.

Du kan se de beste appene i ulike kategorier ved å følge denne lenka (åpner iTunes).