Beskytt Android-applikasjonene dine

Lei av at ungene laster ned apps eller at samboeren leser SMS-ene dine?

En mobiltelefon inneholder etter hvert en god del personlig innhold som meldinger, bilder og epost, og ikke bare det - de kan også brukes som betalingsmiddel eller gjøre en rekke andre ting.

Noen ganger låner du bort telefonen til ungene, andre ganger blir den liggende på kontorpulten mens du spiser lunsj og kanskje hender det at venner og familie får titte på den fordi de vurderer å kjøpe den samme.

Du har sikkert et par ting på telefonen din du gjerne vil ha for deg selv, og derfor kan det være kjekt med passordbeskyttelse på applikasjonsnivå, og ikke bare på "hele" telefonen. På Android-plattformen finnes det flere applikasjoner som gir deg mulighet til å passordbeskytte ulike applikasjoner, og etter å ha testet et lite utvalg, ble vi ekstra fornøyde med Seal.

Når du installerer Seal, kan du legge til ulike applikasjoner i en liste, som deretter blir beskyttet av programmet. Du kan selv velge om beskyttelsen skal være i form av et passord eller en gesture; låsemekanismen der du drar fingeren din over inntil ni punkter i en bestemt rekkefølge.

Beskytt Android-applikasjonene dine


Beskytt Android-applikasjonene dine


Støtter ulike profiler

Det kjekke er imidlertid at Seal også inkluderer støtte for vårt favorittprogram, Tasker. Det gjør at du kan definere ulike profiler og knytte dem til Tasker, slik at du f.eks. automatisk kan blokkere tilgang til Android Market når du er hjemme, mens du blokkerer fotogalleri og meldinger når du er på jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ting vi dog savner, er at applikasjoner du låser opp kunne ha vært låst opp i x antall minutter så du slipper å låse opp hver gang du åpner en gitt applikasjon. Heldigvis kan du velge å slå av Seal direkte fra varslingsmenyen ved å angi koden, så kan du heller slå det på igjen når du er ferdig med økta.

Seal kan prøves ut gratis i 7 dager, der den eneste begrensningen er at du ikke får passordbeskyttet Android Market. Er du fornøyd, kan du bla opp 15 kroner for fullversjonen.

For å prøve kan du søke etter Seal trial i Android Market. Under finner du Appbrain-lenka, samt lenke til strekkoden om du vil bruke f.eks. Barcode Scanner.

Les også: 20 Android-applikasjoner du bør sjekke ut