BenQ med årets kuleste

Denne uka har BenQ-Siemens virkelig slått på stortromma. Selskapet har lansert tre nye mobiltelefoner. Deriblant en skikkelig sexy toppmodell. Se bildene her.

For på en større lansering i Mallorca denne uken dro BenQ-Siemens en skikkelig lekkerbisken frem fra ermet. Skyvemobilen SL91 kan vise seg å bli den mest spennende mobilen som dukker opp i løpet av 2006. Det er i hvert fall den kuleste vi har sett hittil i år.

Både bra og lekker

SL91 er nemlig en mobiltelefon med imponerende teknisk funksjonalitet som samtidig er noe av det lekreste vi har sett året. Den følger i sporene til LG Chocolate og Samsung E900, med sorte farger og speilblanke flater, som utstråler ekslusivitet. Noe BenQ-Siemens SL91 gjør til fulle. Bare se på bildet under.

I tillegg til det lekre designet er SL91 utstyrt med det BenQ kaller Force Sensitive Resistor som gjør at mobilen åpnes ved hjelp av lette berøringer. Av tekniske funksjoner finner vi 3G-støtte, QVGA-skjerm (240 x 320 punkter) med 16,7 millioner farger, MP3-spiller og FM-radio med RDS.

BenQ-Siemens SL91
BenQ-Siemens SL91 Vis merKlikk her for flere bilder

Trodde du at den ikke hadde kamera må du tro om igjen. SL91 er utstyrt med et VGA-kamera til videosamtaler, mens den har et 3,2 megapiksel kamera med autofokus til den virkelige kamerabruken. Telefonen har også minnekortstøtte og stereohodetelefoner. Det følger også med en lekker lader, som de fleste ikke vil ha noen problemer med å legge på bordet. Denne kan også brukes som en liten stereo eller til å holde telefonkonferanser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilen er ventet i butikkene i løpet av fjerde kvartal i år, så forhåpentligvis vil vi se denne før julesalget setter i gang. Hva prisen vil ligge på har ikke BenQ-Siemens avslørt enda, men med det designet og de funksjonene blir nok ikke dette blant de rimeligste mobilene. Dette flaggskipet kan virkelig bli en vinner for BenQ-Siemens.

To mindre mobiler

Utover den nevnte lekre lille saken har BenQ-Siemens også lansert to andre mobiler denne uken. E71 og E81 er to litt mer ordinære mobiltelefoner, men allikevel med kule detaljer som også bør kunne gjøre disse modellene populære.

E71 er en trebåndsmobil med ganske ordinær funksjonalitet, som ikke har 3G-støtte. Heldigvis har den EDGE-støtte, slik at man faktisk har grei overføringshastighet uansett. Kameraet har en oppløsning på 1,3 megapiksler og skjermen har QVGA-oppløsning. Denne skal dukke opp i løpet av september.

BenQ-Siemens E81
BenQ-Siemens E81 Vis merKlikk her for flere bilder

E81 på sin side er en 3G-mobil med samme type kamera som på E71. Skjermen er imidlertid ikke like bra som hos lillebroren, med oppløsning på kun 176 x 220 punkter. Denne mobilen har bra musikkfokus. I likhet med E71 skal også denne dukke opp i løpet av september.

Lyden i fokus

BenQ-Siemens har tydeligvis skjønt at det hotteste på mobilmarkedet om dagen er musikk i alle former. Derfor lanserte selskapet også et sett høyttalere som skal være den perfekte kompanjongen til musikkmobilene sine.

Mobile Sound Set Bluetooth MS-100 har et moderne og stilrent design, i likhet med de andre produktene selskapet lanserte denne uken. Systemet leverer musikk trådløst via Bluetooth, som man skjønner ut fra navnet, i tillegg til at det skal være godt egnet for telefonkonferanser. Høyttalerne kan kjøres mot alt utstyr som støtter A2D-profilen og fungerer både med batterier og koblet til strømnettet.

BenQ-Siemens MSS BT IMS-100
BenQ-Siemens MSS BT IMS-100 Vis merKlikk her for flere bilder

BenQ lanserte samtidig et sett trådløse stereohodetelefoner. Dette settet har selvsagt også knapper slik at man kan motta vanlige telefonsamtaler, i tillegg til musikksnarveisknapper slik at man kan pause, stoppe eller spille av sanger. Man kan derfor trygt la mobilen ligge nede i lommen. Men med en SL91 vil man kanskje ha den mest mulig fremme, for å vise seg frem.