Nokias nye lekkerbisken, Nokia 8310
Nokias nye lekkerbisken, Nokia 8310Vis mer

Begravelse eller oppstandelse for Nokia?

Ericsson hermer etter Nokias design, ingen tvil om det. Men hvem vil komme best ut til slutt - Ericsson eller Nokia? I dag kan du si din mening.

Med en markedsandel på rundt 65% (varierende), er Nokia en uovertruffen leder på det norske mobilmarkedet. Mye takket være stilig design, mulighet for å laste ned logoer og ringetoner.

Men hva nå? I neste uke kommer Ericssons høyt rosede telefon T68. Antennen er fjernet, diplayet består av en høyoppløselig fargeskjerm og sist, men ikke minst – den tar gjerne imot ringetoner og logoer ( i farger!) som du laster ned fra nettet. Telefonen er den nærmeste konkurrenten til 8310, Nokias siste designvidunder som nylig ble lagt ut for salg.

T68 - Ericssons nye designtelefon kommer i neste uke.
T68 - Ericssons nye designtelefon kommer i neste uke. Vis mer

Les mer om de nye telefonene fra Nokia

Nokias 8310 er siste tilskudd til mobilprodusentens design-rekke, men har også indre kvaliteter som radio og GPRS. Ericssons telefoner har ikke akkurat vært vakre, men de har tradisjonelt vært veldig gode rent teknisk. Svenskene har med T68 hengt seg på Nokias designtrend, men har så vidt vi vet, fortsatt holdt fokus på tekniske finesser. Telefonen har innebygget bluetooth, GPRS og HSCSD.

Lavpris design

Begge de nevnte telefonene over har en utgangspris på i underkant av 5.000 kroner før subsidiering fra mobiloperatørene. Design koster, også når det gjelder mobiltelefoner, men det finnes en utvei for de som vil ha en ny Ericsson-telefon; T65 ligner T68 i designet, men har ikke navigasjonsknapp eller fargeskjerm. Den har imidlertid en en-knapps-funksjon for direkte oppkobling til mobilt Internett. Også T65 har GPRS og mulighet for EMS, samarbeidsstandarden for logoer og ringetoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Ericssons T65 kobles du direkte til mobilt Internett ved å trykke på en dedikert knapp.
Med Ericssons T65 kobles du direkte til mobilt Internett ved å trykke på en dedikert knapp. Vis mer

Vi åpner nå for debatt, og du er hjertelig velkommen til å si din mening. Er Nokia fortsatt nummer en på mobilfronten, eller kan du nå vurdere å gå over til Ericsson? Hva synes du om de nye telefonene?