Nå kan du faktisk endre rekkefølgen på låter i spillelistene dine i Spotify på iPhone.  Foto: Spotify/Kirsti Østvang
Nå kan du faktisk endre rekkefølgen på låter i spillelistene dine i Spotify på iPhone. Foto: Spotify/Kirsti ØstvangVis mer

Bedre Spotify på iPhone

Endelig er det mulig å redigere spillelister fra mobilen.

Det er snart fire år siden Spotify ble tilgjengelig på App Store, så at den svenske musikktjenesten ikke har introdusert spillelisteredigering på mobilen før nå, er ganske utrolig.

I en oppdatert utgave - nummer 0.7.1 - av appen for iPhone er det altså blitt mulig å redigere spillelister fullstendig.

For å gjøre det, gå til en spilleliste, trykk på de tre prikkene i øverste høyre hjørne til du ser blant annet en Edit-knapp. Trykk på denne for å flytte rekkefølgen på eller slette låter.

Les også: Napster tar opp kampen mot Spotify

Oppdag ny musikk

Discover på iPhone fungerer akkurat som i web-versjonen eller desktop-klienten, bare at du får oversikt over mindre forslag av gangen.
Discover på iPhone fungerer akkurat som i web-versjonen eller desktop-klienten, bare at du får oversikt over mindre forslag av gangen. Vis mer


Den nye iPhone-appen kommer også med flere andre nyheter, inkludert den nye Discover-funksjonen som anbefaler ny musikk til deg basert på lyttehistorikk, spillelister og folk du følger. Det fungerer på nesten samme måte som i skrivebordsklienten.

Du finner Discover ved å åpne sidebaren ved å sveipe fra venstre mot høyre. Forslagene er listet opp én og én i en lang liste, i motsetning til i skrivebordsklienten hvor det er opptil tre i bredden. Du kan spille av musikken direkte, også forhåndslytte ved å holde inne play-knappen, samt lagre forslagene rett i en spilleliste eller legge dem i spillekøen.

Flere i DinSide-redaksjonen har hatt tilgang på Discover-funksjonen en stund allerede, men det er først nå den er offisiell på mobilen. Spotify sier den "kommer snart til alle", men har ikke nevnt noe tidsramme for øvrige mobile plattformer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik får du tilgang til musikken offline

Bedre avspiling

"Now Playing"-tittellinjen nederst på skjermen har også endret seg, for når du starter å spille av en låt, vil den spilles av i bakgrunnen uten å sprette opp på hele skjermbildet som før, slik at du kan fortsette å navigere deg rundt i spillelistene eller andre steder hvor du måtte være i appen helt uforstyrret.

Spotify har for øvrig også endret logoen på iPhone-appen i passende tid til lanseringen av kommende iOS 7. Versjon 0.7.1 byr i tillegg på flere andre feilrettinger og skal også være mer stabil enn tidligere versjoner.

Appen kan lastes ned fra App Store nå. For å få tilgang, må du ha et Spotify-abonnement.