Bedre emoji-tastatur for iPhone

Husker du heller aldri hvor de ulike bildesymbolene befinner seg? Emoji++ bringer orden til kaoset.

<b>HVOR VAR DEN NÅ IGJEN ...</b> Bruker du usedvanlig mye tid på å finne de rette emoji-symbolene på iPhone? Da bør du laste ned dette tastaturet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVOR VAR DEN NÅ IGJEN ... Bruker du usedvanlig mye tid på å finne de rette emoji-symbolene på iPhone? Da bør du laste ned dette tastaturet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du er blant dem som irriterer deg over hvor dårlig organisert det innebygde emoji-tastaturet er på iPhone, kan du trøste deg med at du ikke er alene.

Nå har utvikler David Smith kommet opp med løsningen på alle dine ilandsproblemer.

Emojii++ er et nytt tastatur til iPhone og iPad som markedsfører seg selv som "den raskeste måten å skrive emojis på iOS".

Les også: De beste tredjepartstastaturene til iPhone og iPad

Én liste, ikke ørten sider

I stedet for å måtte bla deg gjennom side på side med bildesymboler, gir Emoji++ deg bare én lang liste.

Du kan også favorittmerke emoji-symboler for raskere tilgang, men enn så lenge er det ikke mulig å redigere dem. Det finnes i tillegg en egen liste over nylig brukte.

Symbolene er dessuten større enn i standardversjonen, og skal gjøre ikonene lettere å se og velge. Det synes vi også det er, men det tar litt tid å venne seg til det nye oppsettet.

Slik ser det gamle ut:

Bedre kategorier

Via en sidelinje på høyre side er det fortsatt mulig å bla mellom de ulike kategoriene.

Kategoriene er imidlertid inndelt på en langt mer fornuftig måte enn før. Det er ti kategorier i stedet for seks.

Blant annet er det en egen kategori for fingersymboler (tommel opp og den slags). I standardtastaturet ligger dette under smilefjes-kategorien.

Det er også en egen kategori for mat, som ligger under bjelle-ikonet på standardtastaturet (forstå det den som kan).

Slik ser det nye ut:

Slik installerer du

Å installere Emoji++ er enkelt, du bare laster ned appen, og går inn i Innstillinger -> Generelt -> Tastatur -> Tastaturer -> Legg til nytt tastatur.

For å ta det i bruk, må du åpne en app hvor du vil skrive, trykke på globus-ikonet på det vanlige tastaturet til Emoji++ dukker opp.

Synes du designen er litt gammeldags, kan David Smith trøste deg med at et renere brukergrensesnitt kommer i en oppdatering, som er rett rundt hjørnet.

Emoji++ (App Store, 7 kroner)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!