Bedre batteri på Snapdragon-telefoner

Beta-app lærer deg å kjenne og justerer strømforbruket deretter.

Har du en Android-telefon med Qualcomm-prosessor, kan BatteryGuru være vel verdt et forsøk.
Har du en Android-telefon med Qualcomm-prosessor, kan BatteryGuru være vel verdt et forsøk.Vis mer

Batteriforbruk er et evig samtaletema når det gjelder dagens telefoner, og de fleste skulle nok ønske at de kunne ha ladet telefonen litt sjeldnere.

Én ting er at telefonen bruker strøm når du aktivt bruker den, men alle appene som kjører i bakgrunnen og sjekker epost, Facebook-meldinger, nyheter et cetera, tar også sin del av kaka.

I tillegg kommer skanning etter trådløse nett, GPS-posisjonering og den slags, som også er med på å svekke batteritiden.

Forleden dag så vi på appen BetterBatteryStats, som kunne være behjelpelig med å finne hvilke apper som hindrer telefonen fra å være i ordentlig dvalemodus. Selv om det i vårt eksempel var én app som utmerket seg med hyppige oppvåkninger av telefonen, var listen lang over apper og prosesser som hindret telefonen fra å sove.

Prosessorprodusenten Qualcomm står for innmaten i en rekke Android-telefoner med sin Snapdragon-serie, og ett av deres datterselskap har laget appen BatteryGuru, som skal hjelpe til med å forlenge batteritiden.

Den kan bare installeres på telefoner med Snapdragon-prosessor, som blant annet inkluderer Nexus 4, Padfone 2 og de fleste aktuelle modeller fra Sony og HTC (men ikke Samsung Galaxy S II/S III, som bruker Samsungs egenproduserte systembrikke).

DinSide tester mobiltelefoner

Lærer deg å kjenne

Noe av hensikten med BatteryGuru er at brukeren ikke skal foreta så mye innstillinger – appen skal bare snurre og gå i bakgrunnen og hjelpe deg å få bedre batteritid.

De første to til fire dagene bruker appen på å overvåke hvordan du bruker telefonen for å bygge en batterisparingsplan. Dernest vil den spare på batteriet på flere måter, blant annet:

  • Slå av WiFi når du ikke er i nærheten av et trådløst nettverk du pleier å koble deg til (samme funksjon finnes på nyere Xperia-telefoner fra Sony, samt via gratis-appen Smart WiFi-toggler.
  • Justere når appene får lov til å hente data. Dette vil vi tro kan være ganske batterisparende, siden mange apper henter data veldig ofte fra nettet. Tanken her er at hyppigheten skal samsvare med bruken, slik at apper du bruker sjelden ikke kobler seg like ofte på nettet. Dette vil også gjelde dersom det er lenge siden du brukte appen sist.

Vi har dessverre ikke noen Qualcomm-telefon for hånden om dagen, så i motsetning til aller fleste andre app-tips på DinSide, har vi ikke prøvd BatteryGuru. Om du har erfaringer, setter vi pris på å høre dem i kommentarfeltet under.

Les også: Spar batteriet med JuiceDefender

SnapDragon BatteryGuru (Google Play, gratis)