Beat med mobil-app

Synkroniserer spillelistene til Android og iOS.

Beat.no har lansert en Android-applikasjon som lar brukerne spille av spillelistene og lagre sanger på telefonen.
Beat.no har lansert en Android-applikasjon som lar brukerne spille av spillelistene og lagre sanger på telefonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det prates mye om Wimp og Spotify her til lands, men også flere har ambisjoner om å kapre markedsandeler med tanke på musikkstreaming.

Vi har tidligere skrevet om musikktjenesten Beat.no, som i motsetning til sine konkurrenter fungerer direkte i enhver nettleser uten å kreve at du laster ned et eget program.

Løsningen koster 99 kroner i måneden, og da kan du streame musikk direkte via nettleseren. Som betalende medlem får du i tillegg muligheten til å kjøpe sangene i MP3-format til to kroner stykket.

Tema: musikk

image: Beat med mobil-app


Apps for iOS og Android

Beat lanserer i dag en betautgave av Android-applikasjonen sin, og en iOS-variant er inne til godkjenning hos Apple. Betautgaven har noe begrenset funksjonalitet og kan foreløpig kun spille av musikk du har lagt i spillelister (pluss populære lister), men også lagre dem på telefonen slik at du kan høre musikken enten du sitter på flyet eller på hytta der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

DinSide har fått tilgang til betautgaven av Android-appen til beat.no. Appen oppleves som kjapp og enkel – etter å ha lagt inn telefonnummer og passord, får du opp spillelistene dine direkte. Det tar litt tid å hente alle albumcovere første gang, men du kan uansett begynne å spille låtene, og kvaliteten er enten 192kbps eller 320kbps MP3-format (varierer med utgivelse).

Øverst i hver spilleliste finner du et kryss merket "tilgjengelig offline", og trykker du på dette, lastes alle sangene i den gitte spillelista ned til telefonen. Da spretter det opp en linje i varselmenyen som viser progresjonen – en løsning vi liker godt. Sanger og spillelister som er lagret på telefonen har dessuten litt lysere tekst enn de andre, så det er lett å se hvilke som ikke krever nettoppkobling.

image: Beat med mobil-app


Du kan også bla i sangene mens telefonen spiller, og øverst i høyre hjørne vises navnet på låta som spilles, som du også kan klikke på for å gå tilbake til visningen av coveret. Spoling ved å dra i tidslinja etc. har det heller ikke vært noe trøbbel med mens vi har testet.

Visse mangler

Mens vi har testet har det vært lite å utsette på grunnfunksjonaliteten. Sanger lastes ned som forventet, men vi skulle ønske lokalt lagrede filer hadde startet litt kjappere (halvannet til to sekunder etter at man trykker), og at sanger man ikke har lagret lokalt ble mellomlagret slik at man slipper å hente sangen på nytt om man nettopp har hørt den (nedlastingen gjør også at du ikke kan spole lenger ut i låta enn det du har lastet ned). Er du veldig glad i én sang, kan du også sette den til å gjenta seg selv, men det ser foreløpig ikke ut til å være mulig å la hele spillelista loope når den er ferdig.

Vi har heller ikke lykkes å bruke standardkontrollerne for avspilling i Android. Riktignok vises de på låsskjermen når det spilles musikk fra applikasjonen, men Beat ser ikke ut til å lystre trykk på pause, neste etc. En widget kunne ha gjort susen, men er foreløpig ikke på plass i betautgaven.

En fin start

I følge Beat vil neste mobilversjon også komme med muligheten for å søke og spille av sanger, og først da vil den nærme seg Spotify/Wimp hva funksjonalitet angår. Foreløpig er løsningen enkel, men på den positive siden er det lille som er på plass ganske elegant utført i våre øyne. For eksisterende brukere med Android-telefoner er det bare å laste ned Android-versjonen og spille i vei.

Så spørs det, da, hvor mange som kommer å kjøpe MP3-filer til to kroner stykket når de kan lagre sangene direkte på telefonen.

Beat (Android Market, gratis for Beat-medlemmer)

Vil du prøve tjenesten, kan den prøves seks uker gratis på http://www.beat.no