Vet du at en indonesisk tiger brøler "ngaung"?
Vet du at en indonesisk tiger brøler "ngaung"?Vis mer

Barnas Internett-verden - på engelsk

Kan du engelsk og har tilgang til Internett, har du faktisk også tilgang til store deler av resten av verden. Du kan boltre deg med spennende informasjon, flotte bilder, morsomme spill, elektroniske tegnesaker - og kanskje til og med nye venner fra alle kontinenter.

Vil du prøve deg på engelskspråklige Internett-sider, finnes det utrolig mange muligheter. Kan du engelsk ligger verden for dine føtter. Men selv uten å kunne engelsk så godt, kan du utforske verden via Internett -- bilder og annen grafikk er jo spennende i seg selv. DinSide gir deg et lite, men godt utvalg av engelsk-språklige nettsteder for barn og unge:

Kids Domain


Her finner du det meste! Nedlastbare spill, omtaler av spill for PC og Mac, konkurranser, og muligheten til å tegne, skrive en historie (på engelsk) og møte andre barn. Spør en voksen om lov og hjelp til å laste ned spill!

Dyrelyder


Har du lyst til å lære kjeledyret ditt kinesisk eller hindi? På nettsidene "Sounds of the World's Animals" finner du ut at froskene i USA sier "ribbit" når de kvekker, grisene i Korea sier "kkool-kkool" og at en indonesisk tiger brøler "ngaung"!

Du finner over 35 dyrelyder på over 30 språk - også norsk - på dette nettstedet som stadig legger til ny informasjon. Det er også bilder av alle dyrene og opptak av lydene de egentlig lager.

Det lønner seg å gjøre tingene i denne rekkefølgen:
1. La bildet komme helt opp først.
2. Klikk så på høytalerknappen.
3. Les om hva dyrene sier mens lyden lastes ned og spilles av (hvis datamaskinen din har høytalere og lydkort).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nickelodeon

Barnas Internett-verden - på engelsk


Nickelodeon er en veldig populær TV-kanal for barn i USA. På kanalens nettsider kan du finne morsomme postkort, smakebiter fra filmer, spill og annet tull og tøys.