Avansert tastekode likevel ikke nok

Fortsatt mulig å omgå sperren, selv med avansert kode - hvis du er kjapp nok.

OPPDATERT: DinSide og Digi kunne i morges melde om et alvorlig sikkerhetshull i iPhones operativsystem, som setter tastelåsen fullstendig ut av spill. Ved å trykke noen taster i en bestemt rekkefølge, kan man galant hoppe over tastelåsen og få full tilgang til å ringe med telefonen.

Les saken her.

Lesertips

En av våre lesere tipset oss kjapt om at man enkelt kan sikre telefonen sin likevel, ved å aktivere tastelås, men deaktivere såkalt "enkel kode".

I praksis betyr det at man istedenfor å angi en kode som består av fire tall, står langt friere til å komponere en mer avansert tastekode bestående av tall, bokstaver og andre tegn.

Stopper likevel ikke feilen

Vi testet den omtalte teknikken og konkluderte med at også vår iPhone 4 ikke lot seg åpne etter at vi hadde valgt avansert tastekode.

Samtidig fikk vi meldinger fra andre brukere som fortsatt klarte å framprovosere feilen. I hovedsak gjaldt dette brukere av iPhone 3G og 3GS med iOS 4.1 installert. Etter hvert kom også meldinger fra noen iPhone 4-brukere som hadde klart det samme.

Vi har i kveld kjørt samme prosedyre gang etter gang, og klarte til slutt likevel å åpne også vår telefon, selv med avansert tastelås aktivert. På iPhone 4 handler det, etter hva vi kan forstå, om å være svært kjapp fra man trykker på ringe-tasten til man trykker på standby-knappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi beklager at vi først annonserte dette som en vanntett løsning på problemet.

Les også: - Aldri, aldri surf på usikrede trådløse nett