Google Allo lansert

Automatiske svar og hjelp fra Google mens du chatter

Men godbitene er ikke tilgjengelig på norsk ennå.

DELTAR I CHATTEN: Du kan spørre Google om hjelp direkte i chatten med Googles nye meldingstjeneste, Allo. Foto: Pål Joakim Pollen
DELTAR I CHATTEN: Du kan spørre Google om hjelp direkte i chatten med Googles nye meldingstjeneste, Allo. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook Messenger, Whatsapp, Kik, iMessage, Slack, Skype, SMS, Telegram, Hangouts, Snapchat – mulighetene er svært mange om man har lyst til å sende meldinger til venner, familie og kolleger.

Det har ikke hindret Google i å lanseres nok en meldingstjeneste – Allo, som går hånd i hånd med den nye videochattjenesten, Duo.

Allo er tilgjengelig på iOS og Android.

Så – hvorfor skal du bruke den?

For å lansere en ny meldingstjeneste i 2016 bør man ha noen unike funksjoner, og det har heldigvis Google Allo.

Foruten å kunne sende bilder, klistremerker, lydklipp, videosnutter, stor og liten tekst og den slags (det kan de fleste nå om dagen), er det spesielt tre ting som er med på å gjøre Allo unik:

SMARTSVAR: Allo vil lære seg hva du pleier å svare og gir deg automatiske forslag så du slipper å skrive. Denne funksjonen kommer på norsk etter hvert. Foto: Google
SMARTSVAR: Allo vil lære seg hva du pleier å svare og gir deg automatiske forslag så du slipper å skrive. Denne funksjonen kommer på norsk etter hvert. Foto: Google Vis mer
  • Automatiske svar. Dette er en funksjon som ikke har kommet på norsk ennå, men som «kommer snart» ifølge app-beskrivelsen. Enkelte språk er støttet allerede, og da fungerer tjenesten slik at du får opp forslag til hva du skal svare når noen sender deg en melding. Google kaller funksjonen Smartsvar og vil da bli lært opp over tid basert på hva du pleier å skrive i chatten.

  • Google-assistenten. Googles assistent er tilgjengelig som en chattekontakt, og der kan du spørre om ting som hvor lang tid det tar å kjøre til jobb, når det neste møtet ditt er, eller be assistenten vekke deg klokka sju (kun mulig på Android).

    En annen kjekk funksjon er at du kan be assistenten huske noe for deg. Du kan for eksempel si at koden på sykkellåsen din er 4120, og så vil assistenten huske det til senere, slik at du senere kan spørre «Hva er koden på sykkellåsen min?». Foreløpig er du nødt til å skrive engelsk til Google-assistenten, men dette skal også bli tilgjengelig på norsk i overskuelig fremtid.
SPILL: Du kan også gjette filmer basert på emojier i Allos chatvindu. Foto: Pål Joakim Pollen
SPILL: Du kan også gjette filmer basert på emojier i Allos chatvindu. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det som imidlertid er ekstra smart, er at du kan koble inn denne assistenten ved behov i en samtale med andre og bruke den til mye rart, som å vise burgerrestauranter i nærheten, været på fredag, traileren for en film dere vurderer å se eller lignende. Da setter du bare @google foran meldingen din for å få svar fra assistenten. Man kan til og med spille et film-emoji-spill ved å skrive @google play emoji movie game.

Og igjen, altså – kun engelsk for oss foreløpig.

Under ser du en video fra Google som viser noen av funksjonene:

Hemmelige samtaler

Neida, vi glemte ikke punkt tre – Allo lar deg nemlig starte en samtale i såkalt inkognito-modus. Her kan du selv definere hvor lang tid det skal ta før innholdet forsvinner – som standard er den satt til én time, men du kan godt sette den helt ned til fem sekunder om du vil.

FORSVINNER: Alt du skriver i et inkognito-chatvindu forsvinner når tiden du har satt opp løper ut. Foto: Pål Joakim Pollen
FORSVINNER: Alt du skriver i et inkognito-chatvindu forsvinner når tiden du har satt opp løper ut. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Da vil meldinger, bilder og annet eldre enn tidsgrensen forsvinne fortløpende når de har vært i samtaletråden lenger enn tiden du definerte.

Disse samtalene skal for øvrig være ende-til-ende-kryptert, i motsetning til de vanlige samtalene, som lagres på Googles tjenere og blant annet brukes for å trene opp smartsvar-funksjonen.

Google Allo for Android (Play butikk, gratis)
Google Allo for iOS (App Store, gratis)

Hva tror du? Er Google Allo noe du kunne tenke deg å bruke, eller har du blitt mettet på meldingsapper de siste årene? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ:
Slik får du din egen emoji i Snapchat
Dette er nytt i iMessage
Norsk meldingsapp gjør suksess i utlandet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!