<strong>Auda:</strong> Ødelagt mobil? Det verste er ikke mobilen, det er alle kontaktene.
Auda: Ødelagt mobil? Det verste er ikke mobilen, det er alle kontaktene.Vis mer

Auda, dette er ikke bra...

Slik redder du dagen når telefonen blir ødelagt.

«Mista mobilen, trenger nummer» - Slike grupper florerer det av på Facebook. Et kjapt søk på «mista mobilen» avslører at det er i overkant av 1300.

Det er ikke bare et ork for vennene dine å svare på slike henvendelser, den som må legge inn alle kontaktene manuelt har litt av en jobb foran seg. I 2010 er det ganske meningsløst å gjøre det på den måten.

Ta back-up

Tidligere har vi skrevet om Zyb - en nettløsning som lot deg ta backup over mobilnettet helt smertefritt.

Tjenesten er lagt ned, men mobilselskapet Vodafone har overtatt domenenavnet zyb.com og lansert sin egen versjon: Vodafone 360.

Kort fortalt kan du laste ned en applikasjon til telefonen din, som sørger for å kopiere all kontaktinformasjonen din og lagre den på en server. Fra nettsiden deres kan du slå opp og endre eller legge til kontakter, og disse blir så synkronisert til telefonen din.

Det geniale er at dersom du bruker flere telefoner eller skulle være så uheldig å miste telefonen din, trenger du bare å synkronisere kontaktene på nytt og vips! Alle telefonnummerne er på plass, og vennene dine slipper å forholde seg til enda en Facebook-gruppe.

Her kan du gruppere, endre og slette kontakter. Foto: vodafone360.com
Her kan du gruppere, endre og slette kontakter. Foto: vodafone360.com Vis mer


Du kan administrere kontaktene på nettsiden. Det kan være lurt å merke seg at Vodafone forsøker å bygge et sosialt nettverk rundt tjenesten - ønsker du ikke å være med på dette, kan du hindre andre i å se profilen din i settings, og privacy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støtter alt som er

Tjenesten støtter mange telefoner. Foto: vodafone360.com
Tjenesten støtter mange telefoner. Foto: vodafone360.com Vis mer

En annen fin ting med Vodafone 360 er at tjenesten støtter det meste av telefoner.

Auda, dette er ikke bra...Når du velger telefonen din får du en tekstmelding med oppsettsinstruksjoner. Vodafone 360 er også tilgjengelig som en applikasjon til iPhone og Android. Har du en strekkodeleser på Android-telefonen din kan du bruke strekkoden til høyre.

Testet på iPhone og Android.