Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien

Lang tur til hytta? Tiden går mye fortere når man har det gøy.

<strong>TIL BILTUREN:</strong> Her er åtte anbefalte mobilspill til den lange turen i baksetet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TIL BILTUREN: Her er åtte anbefalte mobilspill til den lange turen i baksetet. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Påskeferien står for tur, og med det kommer også den lange bilturen til hytta. Den kan bli utfordrende både for de foran og bak i bilen, men blir ofte langt mer behagelig om man har noe å aktivisere seg med.

Vi har opptil flere ganger laget samlinger med spill for mobiltelefon og nettbrett, og denne påsken har vi tenkt til å gjøre det samme.

Her finner du først noen tidligere samlinger:

Syv spill det er vanskelig å legge fra seg
Ti iPad-spill for barn
Fem fine quiz-apper
Fem spill som trimmer hjernen
Ti spill flere kan spille på samme iPad

Så til denne påskens åtte tidstyver:

Smash hit

iOS, Android

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


I svært delikate Smash hit beveger du deg konstant fremover i en virtuell verden. Det eneste du skal gjøre er å kaste kuler for å knuse alt som kommer i veien slik at du ikke krasjer; det være seg glassplater, knapper som åpner dører eller andre ting. Underveis må du også prøve å treffe gjenstander som gir deg ekstra baller, for så fort du går tom, er spillet over.

I tillegg finnes en rekke tidsbegrensede «power-ups», som ubegrenset med baller, lavere hastighet og så videre. Med gratisversjonen må du begynne på nytt hver gang, mens du ved å betale 14 kroner låser opp hele spillet slik at du lagre progresjonen og begynne på det forrige sjekkpunktet neste gang.

Spillet er sjeldent pent, både med tanke på bilde og lyd.

Last ned:
Smash Hit (iOS, gratis)
Smash hit (Android, gratis)

Gyro

iOS, Android (+ Windows Phone-klone)

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Det tar deg cirka fem sekunder å forstå spillmekanikken her – alt du skal gjøre er å dreie en rund plate som er delt opp i tre farger. Fra alle kanter kommer kuler i de tre fargene, og du er nødt til å dreie platen slik at kulene treffer den riktige fargen.

En gang i blant kommer også spesielle kuler som kan gi deg skjold, motsatt styring, mindre plate, og så videre. Etter hvert som du holder ut lenger, blir det selvsagt stadig vanskeligere.

Last ned:
Gyro (Android, gratis – fullversjon kr 7)
Gyro Xtreme (iOS, kr 9)
Spin Out (Windows Phone-klone, gratis)

The Room Two

iOS, Android

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


The Room-spillene handler om å løse gåter av ulike sorter. Her går man fra rom til rom i en 3D-verden uten å få alt for mye informasjon, men ved å tenke smart og manipulere spillverdenen kommer man seg videre. Spillet ser svært pent ut og er såpass tungt at det på iOS krever iPhone 4s eller nyere.

Har du ikke spilt den første utgaven, kan den høyst anbefales også!

The Room Two (Android, kr 21)
The Room Two (iOS, kr 21)

Badland

iOS, Android

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Flappy Bird har fått mye oppmerksomhet, og i Badland er styringen i utgangspunktet lik – trykk på skjermen for å fly opp og slipp den for å falle. Der stopper imidlertid likheten, for Badland har en nydelig atmosfære, en svært vakker spillverden og utfordinger på løpende bånd.

Her må du både trykke presist og tenke smart med tanke på hvordan du kommer deg videre. Legg til at spillfiguren din kan bli større, mindre, rulle av seg selv, klone seg, fly raskere, saktere … Badland er fullspekket med utfordringer og er et spill undertegnede har tilbragt mang en time med.

Badland (iOS, kr 29)
Badland (Android, gratis – in-app kjøp for flere brett)

The Walking Dead

iOS, Android

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Dette eventyrspillet er delt opp i flere episoder der du kan prøve den første gratis og betale for å låse opp de andre.

Du styrer Lee – dømt kriminell, som innledningsvis klarer å rømme på vei til fengsel fordi zombier angriper politibilen. Derfra må du finne andre overlevende å alliere deg med, og titt og ofte blir du møtt med dilemmaer i forhold til hva du skal si som påvirker handlingen videre i spillet. I enkelte actionscener må du også være kjapp på labben, og ellers er spillet et klassisk pek-og-klikk-spill med svært god dialog, flott grafikk og en herlig dyster atmosfære.

PS! Ikke for mindreårige!

The Walking Dead (Android, første episode gratis)
Walking Dead: The Game (iOS, første episode gratis)

Monument Valley

Kun iOS

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Husker du da du var yngre og fikk se bilder med «umulig» arkitektur? Det er utgangspunktet for Monument Valley, et særdeles fascinerende spill der du ved å manipulere spillverdenen er nødt til å få en figur fra A til B. Her må du tenke litt ut av boksen for å klare de ulike nivåene, og ting som synes umulig til å begynne med trenger slett ikke å være det - om du tenker riktig.

Spillet ble nylig lansert og er foreløpig kun tilgjengelig på iOS, men en Android-versjon er «coming soon» i følge nettsidene.

Monument Valley (iOS, kr 28)

Threes!

iOS, Android (+ klone på Windows Phone)

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Vi har tidligere skrevet om Threes; et puslespill med en original vri. Her skal du kombinere to brikker med like verdier for å danne en ny brikke med den doble verdien, og når du gjør et trekk, flyttes alle brikkene på spillerbrettet samtidig. Her får hjernen kjørt seg!

Threes! (Android, kr 12)
Threes! (iOS, kr 14)
Threes (Windows Phone-klone, gratis)

Trials Frontier

Kun iOS

Åtte anbefalte mobilspill til påskeferien


Redlynx har hatt stor suksess med sine Trials-spill på PC og konsoll, og for første gang har de bragt det videre til mobiltelefon og nettbrett. Trials Frontier byr på Trials-kjøring på sykkel med en svært god fysikkmotor, som gjør at du må lene deg riktig og gasse og bremse i henhold for å forsere de mange banene og hinderne.

Utviklerne lover over 50 timers spilletid fordelt på over 250 ulike oppdrag og har også ambisjoner om å fylle på underveis. Spillet er gratis å laste ned, men etter hvert som du kommer et stykke, blir det vanskelig å la være å bruke penger på bensin og mynter i spillet.

Trials Frontier (iOS, gratis)

Hva skal du spille i påskeferien? Vi hører gjerne om dine favoritter i kommentarfeltet under.

Les også:
Syv spill det er vanskelig å legge fra seg
Ti iPad-spill for barn
Fem fine quiz-apper
Fem spill som trimmer hjernen
Ti spill flere kan spille på samme iPad