Den fem tommer store Padfone Infinity kan dockes i det medfølgende nettbrettet, som nå har fått 1920x1200-oppløsning.
Den fem tommer store Padfone Infinity kan dockes i det medfølgende nettbrettet, som nå har fått 1920x1200-oppløsning.Vis mer

Asus Padfone Infinity annonsert

Full HD-oppløsning både på telefon og nettbrett.

Vi ble ganske imponert da vi testet Padfone 2 før jul. Det skyldtes riktignok mer selve telefonen enn telefon-pluss-nettbrett-kombinasjonen, selv om den var betydelig mer elegant enn den første Padfone-løsningen.

For ordens skyld: Asus' Padfone-konsept handler altså om at du kan docke telefonen i et «tomt» nettbrett og fortsette der du slapp. Nettbrettet har ingen funksjon så lenge telefonen ikke er satt i.

Full HD-variant

Nå har Asus lansert produkt nummer tre i serien – Padfone Infinity. Sammenlignet med Padfone 2 har telefonen gått opp litt i størrelse fra 4,7 til 5 tommer. Heldigvis betyr det også at oppløsningen er økt ytterligere, og at den i likhet med andre toppmodeller som Sony Xperia Z og HTC One får full HD-oppløsning.

Asus Padfone Infinity annonsert


I tillegg er finishen i børstet metall og fremstår som en av de lekreste hittil i år.

Kanskje vel så gledelig er det at nettbrett-delen også har fått HD-oppløsning. Vi var ikke spesielt imponerte av skjermen på nettbrettet til Padfone 2, men med ny oppløsning på 1920x1200 blir ting brått litt mer interessant (opp fra 1280x800).

Rå maskinvare

Ellers kommer Padfone Infinity med en firekjerners Snapdragon 600-prosessor som snurrer på 1,7GHz, noe som gjør den til en av aller gjeveste i markedet. Som med forgjengeren kan du velge mellom 32GB og 64GB lagringsplass, og enheten har 2GB arbeidsminne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet tar bilder med 13 megapikslers oppløsning, og objektivet har lysstyrke på gode f/2,0. Batteriet i telefonen er på 2400mAh, mens nettbrettet byr på 5000mAh. I praksis tredobler dette batteritiden på telefonen.

Prisen i Storbritannia blir 799 pund veiledende (snaue 7000 kroner med dagens kurs).

Asus Padfone Infinity annonsert


FonePad lansert

Jeg tror faktisk vi fleipet med det på kontoret en gang, men nå er altså det «motsatte» produktet også en realitet: FonePad er rett og slett et sjutommers nettbrett med ringemuligheter, noe den første utgaven av Samsung Galaxy Tab også hadde. Skjermoppløsningen er 1280x800, og strengt tatt minner brettet en del om Nexus 7, som Asus også har laget.

Den største forskjellen er at FonePad har Intel-prosessor og at det altså kan ringe, noe Nexus 7 ikke kan. Dessuten støtter det utvidelse via minnekort.

Flere ferske saker fra Barcelona-messa