Ascend P6 er verdens tynneste smartmobil

Huawei letter på sløret for sitt nyeste flaggskip.

Hvis du er mest opptatt av at smartmobilen skal være tynn, er kanskje Huaweis nyeste noe for deg.  Foto: Huawei
Hvis du er mest opptatt av at smartmobilen skal være tynn, er kanskje Huaweis nyeste noe for deg. Foto: Huawei Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en tykkelse på bare 6,18 mm hevder Huawei at nye Ascend P6 er verdens slankeste smarttelefon.

Det er tynnere enn både Apples iPhone 5 og Samsung Galaxy S4, som er henholdsvis 7,6 mm og 7,9 mm tykke, men hvorvidt det er den viktigste egenskapen man bør trakte etter i dag, er vi noe usikre på.

Og som The Verge skriver, er det sikkert en kinesisk telefon som kommer til å overta tittelen i løpet av kort tid.

4,7" skjerm

Ascend P6 har imidlertid flere andre egenskaper som kan gjøre den til en interessant kandidat, selv om den både prismessig og hva gjelder spesifikasjoner ikke plasserer seg helt i øvre sjiktet blant toppmodellene i dag.

Den har en 4,7-tommer stor skjerm med oppløsning på 1280x720 punkter, en 1,5 GHz firekjerners prosessor, 2 GB RAM og 8 GB intern lagring (du kan også sette i minnekort). Det er omtrent samme innmaten som LG Nexus 4 kan skilte med, en modell som ble lansert i fjor.

Batteriet er på 2000mAh, noe som er bittelitt mindre enn Nexus 4, men Huawei sier selv telefonen kommer med strømsparings-teknologier gjør at den har opptil 30 prosent bedre batteritid enn konkurrerende enheter.

Les også: Her er den første Jolla-telefonen

Selvportrett-telefon?

Til å være laget av plast, har Ascend P6 likevel en eksklusiv følelse over seg. Foto: Huawei
Til å være laget av plast, har Ascend P6 likevel en eksklusiv følelse over seg. Foto: Huawei Vis mer


Ascend P6 har ellers har et 8MP-kamera på baksiden, og et 5MP-kamera på fremsiden. Akkurat sistnevnte er høyere enn på de fleste smarttelefoner, for eksempel har iPhone 5 et 1,2MP-kamera på fremsiden. Hvor bra kvaliteten på Ascend P6-kameraet er, gjenstår selvsagt å se.

I hvert fall på bilder fremstår Ascend P6 som en ganske lekker sak, til tross for at det meste skal være i plast. Sidene skal imidlertid være av aluminium. Den minner i grunn en del om nyere iPhone-modeller, om enn slankere. Den vil også komme i flere farger, svart, hvit og rosa.

Alt i alt ser den i hvert fall mer spennende ut enn Huaweis ganske ferske Ascend P2, som vi synes var ganske kjedelig designmessig. Og det var ikke det eneste som skuffet oss med Ascend P2.

Les også: Nå kan du kjøpe kinatelefonen Oppi Find 5

Kommer i juli

Telefonen kjører dessuten Android 4.2.2, men med Huaweis eget Emotion UI-skall på toppen. Her kan du se omtrent hva du kan forvente deg av det. Versjonen på P6 kommer imdlertid med nye funksjoner som panoramabilde og ansiktsgjenkjenning, ifølge TechHive.

Ifølge Huawei vil Ascend P6 bli tilgjengelig i Kina fra og med nå, og 19 andre land i løpet av juli. Prisen vil ligge på 449 euro, rundt 3.500 kroner. Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.