Årets heftigste mobiler

2006 takker snart for seg og for et år det har vært, spesielt hvis man ser det med mobilfokuserte øyne. Her kan du se hvilke mobiler vi anbefaler fra året som har gått.

I 2006 har kanskje musikk vært det som har stått i høysetet når det har gjeldt de hotteste mobilene. Sony Ericsson har fokusert enormt på dette området med sin Walkman-serie, men også de andre mobilene har kommet med MP3-mobiler i store kvanta.

Men også kameramobilene har blitt bedre i 2006. Med et par tre megapikselmodeller på markedet har mobiltelefonen faktisk fått så bra kvalitet på bildene at det har kunnet konkurrere med de aller rimeligste digitalkameraene.

Under finner du det vi mener er årets beste mobiltelefoner i kategoriene musikkmobil, kameramobil, designmobil, sportsmobil, proffmobil, og årets mobil.

Årets musikkmobil

Årets heftigste mobiler


Ikke overraskende er det Sony Ericsson som har laget årets beste musikkmobil. Selskapet har satset enorme ressurser på sine Walkman-mobiler og det er en av toppmodellene som går av med seieren i denne kategorien.

Sony Ericsson W850i har funksjonalitet som gjør den til en ypperlig mobiltelefon, med et godt kamera, 3G-funksjonalitet og et brukervennlig grensesnitt. Allikevel er det den gode lyden, den nye MP3-spilleren og den suverene funksjonen for identifisering av ukjente sanger som får den til å gå helt til topps.

Les hele testen av Sony Ericsson W850i her

Årets kameramobil

Årets heftigste mobiler


Kategorien for årets kameramobil har vært en av de vanskeligste å finne en vinner i. Sony Ericsson K800i og Nokia N73 er nemlig gode mobiler begge to. Bildene i de to mobilene er sammenlignbare og gir begge skarpe bilder, med god fargegjengivelse og bra kontrast.

Grunnen til at vi velger K800i før N73 har med stabilitet å gjøre. Flere ganger opplevde vi nemlig driftsproblemer med N73, noe som trakk ned totalinntrykket en del. Spesielt når K800i har vært stabiliteten selv.

Selv om man fremdeles for mange digitalkameraer som er bedre enn Sony Ericssons kameraflaggskip kan faktisk bildene fra denne mobilen skrives ut og puttes i albumet.

Les hele testen av Sony Ericsson K800i her

Årets designmobil

Årets heftigste mobiler


Designmobiler har det vært stort fokus på de siste årene og den syltynne trenden har kanskje vært det mest markante designtrekket i så måte. Vi kunne ønske at vi ikke måtte gi seieren til en syltynn mobil i denne kategorien i år, men det er umulig å komme utenom X820 fra Samsung.

For denne mobilen har et ekstremt karakteristisk design og er helt utrolig tynn. Med 6,9 millimeter tykkelse er dette verdens tynneste mobil og ingeniørene til Samsung har gjort en utrolig jobb for å få all teknologien på plass i denne minimale pakken. At man vil få oppmerksomhet med denne modellen er hevet over enhver tvil.

Les hele testen av Samsung X820 her

Årets sportsmobil

Årets heftigste mobiler


Selv om det ikke akkurat er noen overflod av mobiler for de med en aktiv livsstil er det verdt å hedre en av telefonene i denne kategorien. Nokia 5500 Sport er en helt suveren mobiltelefon, med mye funksjonalitet, god pris og sprekt design.

Når vi også trekker frem funksjonene som bør få selv den minst motiverte sofasliteren ut i naturen er Nokia 5500 Sport en genial mobil på flere områder. Vi har stor sans for både skrittelleren og treningsprogrammene på denne modellen og håper det kommer langt flere slike mobiler i tiden fremover.

Les hele testen av Nokia 5500 Sport her

Årets proffmobil

Årets heftigste mobiler


Et av de mer kontroversielle valgene finner vi i kategorien årets proffmobil. Nokia N93 er nemlig markedsført som et verktøy for de med film- og fotointeresse, med suverene kameramuligheter. Allikevel har den så mye funksjonalitet at det er vanskelig å komme utenom denne når det gjelder proffmobiler.

Den har støtte for 3G, EDGE og Wi-Fi, noe som gjør den til suveren i forhold til datakommunikasjon. Samtidig har den et operativsystem som er ypperlig til proffbruk, med mulighet til å utvide funksjonaliteten på telefonen med en stor mengde tredjeparts programmer. Gode taster og stor skjerm gjør også sitt til at proffbrukeren vil finne det som trengs.

Les hele testen av Nokia N93 her

Årets mobil

Årets heftigste mobiler


Sony Ericsson går av med seieren i den store allround-kategorien årets mobil. Med sitt kameraflaggskip K800i har de klart å lage en allsidig mobiltelefon som kombinerer god funksjonalitet med bra design og en akseptabel pris. Brukervennlighet står også i høysetet i denne mobilen.

Selv om denne mobilen har et kamerafokus med Cyber-shot-merkelappen til Sony har den også relativt gode MP3-muligheter, med støtte for minnekort. Selv om K800i ikke er noen utpreget proffmobil har den 3G-støtte og kan fint brukes til å lese og skrive e-post. Går man for denne mobilen har man en meget god mobiltelefon i lang tid fremover.

Les hele testen av Sony Ericsson K800i her

Årets heftigste mobiler


Dette var oppsummeringen av de beste mobilene i 2006. Mye spennende har dukket opp i butikkene og nye barrierer har blitt brutt. Nå er det nesten mer spennende å se fremover mot 2007. For mobilutviklingen vil fortsette og vi vil utvilsomt se mye spennende neste år også.