UNDER TREET: Det er en kostbar gave, men likevel noe mange vil ønske seg, og kjøpe til sine nærmeste. DinSide gir deg tipsene til årets mobilgaver.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press/PR
UNDER TREET: Det er en kostbar gave, men likevel noe mange vil ønske seg, og kjøpe til sine nærmeste. DinSide gir deg tipsene til årets mobilgaver. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press/PRVis mer

Årets beste mobiler 2012

Hvilke mobiler bør du kjøpe i gave? Og hvilke bør du ønske deg selv?

DinSide har foreløpig testet 26 mobiler i 2012. Og vi har delt ut ett terningkast to, tre treere, ni firere, tolv femmere og bare ett terningkast seks.

Ny mobil står på manges ønskelister denne julen, men nøyaktig hvilken bør du ønske deg, og hvilken bør du kjøpe til de som ikke helt vet hva de ønsker seg?

Vi har samlet årets testvinnere for å gi deg svaret, fordelt utover ulike behov. Prisene ser du i boksene til høyre for testoppsummeringen, og du må gjerne klikke deg inn på den fulle testen før du bestemmer deg.

Lykke til!

TOPPMODELLENE: Nokia Lumia 920, HTC One X, HTC Windows Phone 8X, Samsung Galaxy SIII og iPhone 5.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/PR
TOPPMODELLENE: Nokia Lumia 920, HTC One X, HTC Windows Phone 8X, Samsung Galaxy SIII og iPhone 5. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/PR Vis mer


Til: Den som vil ha alt

Her snakker vi om de som vil ha en stor og fin skjerm, nok av megahertz til å kjøre krevende spill og et kamera som faktisk kan brukes til noe fornuftig. Vi snakker kort og godt om de som vil ha det beste av det beste.

Testresultat

Apple iPhone 5

Forbløffende tynn og lett på tross av høy konstruksjonskvalitet, svært god skjerm, god lyd i høyttalere og medfølgende ørepropper, svært god ytelse, meget godt kamera, Apples app-univers og integrasjon mellom enhetene holder svært høy kvalitet

Høy pris, manglende innovasjon i iOS, ny proprietær ladekabel ikke like "tilgjengelig" som tidligere

Se alle våre tester

Og her er det aller beste fra 2012:


Apples iPhone er en sikker vinner, både i tester og under juletrær. I år kom iPhone 5, som vi også ga terningkast fem. Det som trakk ned var først og fremst prisen og begrensningene i operativsystemet. iOS begynner nemlig å trekke på årene, og oppleves slettes ikke som nyskapende lenger. Til gjengjeld får du en av markedets lekreste mobiler, med markedets aller beste utvalg av apper og innhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les hele testen her: Test av Apple iPhone 5

Testresultat

Samsung Galaxy S III

Stor, skarp og fargesterk skjerm, svært god ytelse, godt kamera, LED-varsellampe i mange farger, 50GB Dropbox-lagring, noen fiffige funksjoner …

… som godt kunne ha vært litt mer velpolert, skjermen synes ikke så godt i sterkt sollys

Se alle våre testerI fjor var Samsung Galaxy SII den beste Android-mobilen, og i år er det oppfølgeren Samsung Galaxy SIII som får den gjeve tittelen. SIII er mobilen som har alt, og skal du velge en Android-mobil kan du ikke trå feil ved å velge nettopp denne. Skjermen er strålende, kameraet godt og funksjonene fiffige.

Les hele testen her: Test av Samsung Galaxy SIII

Testresultat

HTC One X

Pent design, god skjerm, godt kamera, bra programvare, høy ytelse.

For svakt batteri, noen feil i programvaren.

Se alle våre testerGalaxy SIII er kanskje best, men HTC One X her er jommen ikke langt unna. Og den er billigere. One X kom allerede i april, og har senere fått sin arvtager med HTC One X+. Men vi satt ikke "Anbefalt produkt"-stempelet på One X+, rett og slett fordi den ikke var så mye bedre enn gode, gamle One X. Og når One X nå har falt betraktelig i pris, mener vi den "gamle" mobilen fortsatt er et svært godt valg til de som ønsker en kraftig Android-mobil med masse kraft og et godt kamera.

Les hele testen her: Test av HTC One X

Testresultat

Windows Phone 8X by HTC

Nydelig design, god ytelse, fin skjerm, noe lavere pris enn konkurrentene, gode knapper.

Batteri og kamera når ikke helt opp, begrenset minne, lite unik programvare og maskinvare, blir fort ripete bak.

Se alle våre testerWindows Phone 8 ble lansert for bare uker siden, men de nye telefonene er absolutt verdt å merke seg. Dette er et helt annerledes operativsystem enn Android og iOS, og passer best til dem som ønsker seg noe annerledes og pent. HTC 8X er den Windows Phone-telefonen vi liker aller best for øyeblikket, mye på grunn av designet. Du får den i ulike farger, og ligger utrolig godt i lommen og hånden. Men vær klar over store begrensninger, som få apper, ingen Spotify-klient foreløpig og generelt et økosystem som trenger tid på å modnes.

Les hele testen her: Test av HTC Windows Phone 8X

Testresultat

Nokia Lumia 920

Pen design, rask, god skjerm, trådløs lading, skjerm som fungerer med votter, gode apper.

Svært stor og tung, skarp i bunnen, ikke enestående kamera, lite batteri.

Se alle våre testerNokia Lumia 920 er også en Windows Phone 8-mobil, som i våre øyne ikke kan hanskes med det gode designet til 8X fra HTC. Også denne ser stilig ut i sine mange forskjellige farger, men den er tung og ikke på langt nær så god å holde i hånden. Det som trekker opp, og det som kan glede mange teknologifrelste, er de mange funksjonene. Du kan bruke den med hansker, den kan lades trådløst, den har svært gode kart og et flott kamera. Men de samme begrensningene som for HTC 8X gjelder også her; utvalget av innhold er foreløpig lite.

Les hele testen her: Test av Nokia Lumia 920

BATTERIKONGEN: Motorola Razr Maxx.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BATTERIKONGEN: Motorola Razr Maxx. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Til: Den batterihungrige

Mobilene blir stadig mer avanserte, men på ett punkt har de faktisk blitt dårligere: Batteritiden. Ikke fordi batteriene har blitt mindre, for det har de ikke, men batteriene må få til så mye mer. Og resultatet blir stadige advarsler om at telefonen snart dør ut om du ikke lader den. Dette vil mange ha en slutt på.

Og her er en mobil til den som stadig klager over mangelen på strøm, og som samtidig kan forvente seg en skikkelig god Android-mobil:

Testresultat

Motorola Razr Maxx

Det beste batteriet vi har sett i nyere historie, fin ytelse, robust.

Skuffende kamera, utdatert Android-versjon, burde vært billigere.

Se alle våre testerI sommer kom batteriets frelser: Motorola Razr Maxx. Denne mobilen har et batteri på 3.300 mAh; mye sammenliknet med for eksempel 2.100 mAh på Samsung Galaxy SIII. Resultatet er et batteri som varer og varer, og du slipper å bli nervevrak mot slutten av dagen om du ikke finner en lader i nærheten. Telefonen er dessuten robust og pen, med AMOLED-skjerm og det hele, så her får du virkelig i pose og nissesekk.

Les hele testen: Test av Motorola Razr Maxx

FILM PÅ DO: Samsung Galaxy Beam.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FILM PÅ DO: Samsung Galaxy Beam. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Til: Den som har alt

For noen er det ikke nok å bare få en mobil. Mobiler har de sett før. En mobil med projektor, derimot, det har de kanskje ikke sett så mye av.

Testresultat

Samsung Galaxy Beam (GT-I8530)

Projektor som faktisk fungerer, yter bra, solid.

Dårlig kamera, gul, gammel Android, lite minne.

Se alle våre tester

Så sjekk ut denne:


Samsung Galaxy Beam er en Android-mobil. Men det er også en projektor. Det betyr at du kan finne frem bildene dine, slå av lyset og vise dem frem på veggen, slik man gjorde i gamledager med lysbilder. Merk deg at du må nettopp slå av lyset, for naturlig nok får du ikke så voldsomt mye lys ut av den knøttlille projektoren. Men du får en god del, og det fungerer faktisk ganske så fint.

Les hele testen: Test av Samsung Galaxy Beam

DE RIMELIGE: LG Optimus 4X HD og Huawei Ascend P1.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø
DE RIMELIGE: LG Optimus 4X HD og Huawei Ascend P1. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø Vis mer


Til: Den som ser på prislappen

Mobilene vi anbefaler i denne artikkelen kan koste godt over 5.000 kroner. Og 5.000 kroner er det slett ikke alle som har brennende i lommen.

Testresultat

Huawei Ascend P1

Nydelig ytelse, flott skjerm, god design, Android 4.0.

Lite minne, svakt kamera, lavt volum.

Se alle våre tester

Her er et par mobiler som både er gode og ikke altfor dyre:


Denne mobilen tok oss virkelig på senga. Huawei Ascend P1 hadde vi nemlig lave forventninger til, som til de grader ble blåst på havet. For dette er en mobil som gir deg en svært glatt og rask brukeropplevelse, i en Android-versjon som ligger tett opptil den Google selv lager. Kameraet er ikke akkurat topp, minnet er lavt og lydvolumet beskjedent, men du får likevel mye for pengene.

Les hele testen: Test av Huawei Ascend P1

Testresultat

LG Optimus 4X HD P880

Svært rask, elegant design, tynn og ganske lett, svært bra og skarp skjerm med høy oppløsning, knallbra på videoavspilling, kjører nestsiste versjon av Android, plass til ekstra minnekort

Irriterende og delvis upålitelig kamera, minnekortplassen er gjemt under dekselet

Se alle våre testerLG Optimus 4X er noe dyrere enn Ascend P1, men fortsatt i det lavere prissjiktet. Også her får du mye "bang for the buck", som de sier på film. Den har et elegant design, rask prosessor og sylskarp skjerm, men sliter dessverre med et upålitelig kamera.

Les hele testen: Test av LG Optimus 4X HD P880

DEN TØFFE: Sony Xperia Go.
DEN TØFFE: Sony Xperia Go. Vis mer


Til: Den aktive

I år har vi sett mange eksempler på mobiler som lover å tåle en trøkk. Eller et bad. Eller en strand. Eller et fall. Dette er fint for de som er mye ute i skogen og oppe i trærne, men dessverre har mange av mobilene vist seg å ikke være spesielt gode i bruk.

Testresultat

Sony Xperia Go

Lyssterk skjerm, relativt rimelig, ganske rask, lett, ligger godt i hånda, batteritida, veldig bra kamera, tåler vann og støv ekstra godt, Swype-aktig tastatur

Plasthettene som beskytter USB-tilkobling og hodetelefonutgang, gammel versjon av Android, småtreg nettleser, samtalekvaliteten ørlite under pari, ordbok som roter litt

Se alle våre tester

Her har du et hederlig unntak:


Sony Xperia Go har klart å kombinere en god kameramobil med en telefon som tåler både vann og støv. Den er ganske så liten og lett, og ligger godt i hånden. Rask er den også. Og jommen har den ikke i tillegg en fin skjerm. På programvarebiten mangler det litt, men vi likte den godt likevel, spesielt til den hyggelige prisen og med det såpass gode kameraet.

Les hele testen: Test av Sony Xperia Go

KOMBINASJONENE: Samsung Galaxy Note II og Asus Padfone 2.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø/Pål Joakim Olsen
KOMBINASJONENE: Samsung Galaxy Note II og Asus Padfone 2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø/Pål Joakim Olsen Vis mer


Til: Den som ikke har nettbrett

Stadig flere får stadig flere skjermer. Det er slett ikke uvanlig å sitte i sofaen med mobilen i lomma, nettbrettet på fanget, PC-en på bordet og flatskjermen foran seg. Men ikke alle ser poenget i både mobil og nettbrett, og ønsker én dings til alle formål.

Testresultat

Samsung GT-N7100 Galaxy Note II

Rask, veldig bra skjerm, video ser fantastisk ut, penn-teknologi som kan være morsomt for noen, siste versjon av Android, relativt sett ganske lett, veldig bra kamera, strålende batteritid, fortsatt ganske lett

Skjermen kunne vært mer lyssterk, glatt plastskall gjør at den ikke ligger så godt i hendene, ørlite lugging under menynavigering, for lett å ufrivillig hoppe ut av kamera-appen, ikke dramatisk forskjellig fra forgjengeren

Se alle våre tester

Her er årets beste produkter som passer disse:


Samsung Galaxy Note II er en stor mobil. Eller et lite nettbrett. Skjermen på 5,5 tommer plasserer seg et sted midt mellom de to, som et slags "ja takk, begge deler"-produkt. Og for et produkt det er; vi ga den første Note terningkast seks, og oppfølgeren terningkast fem, men mest fordi det ikke skiller seg nok fra forgjengeren. Dette er uansett et strålende produkt, for de som har store lommer eller små vesker.

Les hele testen: Test av Samsung Galaxy Note II

Testresultat

Asus Padfone 2

Meget rask telefon, god skjerm, solid konstruksjon, god videokvalitet, 50GB gratis nettlagring i to år, kjapp veksling mellom mobil og nettbrett

…som kunne ha vært mer elegant, proprietær ladeplugg, ingen LED-varsellampe

Se alle våre testerAsus Padfone 2 er mobilen som også er et nettbrett. Ikke fordi skjermen er så stor, men fordi du kan sette skjermen i den andre skjermen, som følger med i pakken. Du får nemlig både en strålende Android-mobil og et "nettbrett", som i realiteten bare er en skjerm og batteri uten "datamaskin". Når du setter mobilen i brettet brukes mobilen som datakverner, og du får et nettbrett som oppleves som et helt normalt Android-brett. Det fungerer, faktisk, og vi likte det svært godt.

Les hele testen: Test av Asus Padfone 2

Fortsatt usikker? Her finner du alle DinSides mobiltester!