<strong>TID FOR ÅRSBESTE:</strong> Apple kårer hvert år sine favorittapper til iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Foto: Apple
TID FOR ÅRSBESTE: Apple kårer hvert år sine favorittapper til iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Foto: Apple Vis mer

Årets beste apper til iPhone

Apple har kåret sine favoritter i 2019.

Publisert

Tradisjonen tro har Apple kåret sine favorittapper fra året som gikk, slik de også gjorde i fjor, der Procreate Pocket ble kåret til den beste iPhone-appen.

Årets beste iPhone-app

<strong>LANG LUKKERTID:</strong> Apple har kåret Spectre Camera til årets beste iPhone-app.
LANG LUKKERTID: Apple har kåret Spectre Camera til årets beste iPhone-app. Vis mer

Nok et år er det en fotoapp som går til topps i Apples kåring. De siste årene har glitrende fotoapper som Enlight og Prisma havnet på førsteplassen.

I år er det Spectre Camera fra Lux Optics som stikker av med seieren. Appen bruker kunstig intelligens til å sette sammen flere hundre fotografier til ett bilde med lang eksponeringstid.

Det vil si at du for eksempel kan ta kveldsbilder av trafikken der lyset fra bilene blir til lange streker eller bilder av en foss hvor vannet ser silkemykt ut - uten å bruke fancy kamerautstyr.

Appen er for øvrig laget av de samme utviklerne som har laget en av våre andre fotofavoritter til iPhone, Halide Camera. Som denne er også Spectre båd pen og veldig enkel å bruke.

Årets beste iPhone-spill

Spill er en egen kategori, og i år mener Apple det er Sky: Children of the Light som er aller best. Her løper og etter hvert flyr du gjennom drømmeaktige verdener hvor målet er å avdekke et mysterie. Særlig grafikken har fått mye skryt – «på konsollnivå», og den filmatiske musikken gjør det hele til en nydelig spillopplevelse.

<strong>PEN GRAFIKK:</strong> Sky er en nytelse for øyet, og her bør du koble til hodetelefoner, for musikken er virkelig prikken over i-en i drømme-deg-bort-opplevelsen du får.
PEN GRAFIKK: Sky er en nytelse for øyet, og her bør du koble til hodetelefoner, for musikken er virkelig prikken over i-en i drømme-deg-bort-opplevelsen du får. Vis mer

Årets beste Apple Arcade-spill

Apropos nydelige spillopplevelser: I høst ble spilltjenesten Apple Arcade lansert, så Apple har naturligvis laget en egen kåring til spillene som befinner seg i tjenesten, som koster 59 kroner i måneden.

Ikke overraskende er det Sayonara Wild Hearts som har stukket av med seieren. Dette spillet ble umiddelbart en favoritt i teknologiredaksjonen tidligere i høst. Det er en audiovisuell nytelse som nesten ikke føles ut som et spill. Musikken finnes til og med på Spotify. Anbefales sterkt med spillkontroller (nå mulig med iOS 13 og på Apple TV)!

<strong>RÅTT:</strong> Sayonara Wild Hearts er kanskje det tøffeste spillet vi har spilt på Apple-produkter i år. Utrolig stilig grafikk og musikk du ikke er vant med å høre i spillverden.
RÅTT: Sayonara Wild Hearts er kanskje det tøffeste spillet vi har spilt på Apple-produkter i år. Utrolig stilig grafikk og musikk du ikke er vant med å høre i spillverden. Vis mer

PS: Har du Nintendo Switch, kan du spille Sayonara Wild Hearts der 🕹

Årets beste iPad-app

Apples favoritt-app for iPad er Flow by Moleskine. Ja, du har kanskje eid en Moleskine-notatbok en gang? Dette er den digitale utgaven. Blant de mest elegante notatbok-appene vi har vært borti, med et rikt utvalg verktøy som løfter de digitale notatene dine til et nytt nivå. Ikke bare kan du velge mellom forhåndsdefinerte skriveredskaper, du kan til og med designe dine egne. Har du Apple Pencil, er denne nærmest en må-ha-app.

<strong>GJENNOMFØRT:</strong> Ikke bare ser Flow veldig pen ut, den byr også på masse ulike verktøy for å lage ordentlig flotte digitale notater.
GJENNOMFØRT: Ikke bare ser Flow veldig pen ut, den byr også på masse ulike verktøy for å lage ordentlig flotte digitale notater. Vis mer

Årets beste iPad-spill

På spillfronten velger Apple i år Hyper Light Drifter som årets iPad-spill. Det har eksistert på andre plattformer i noen år, og er et skikkelig retroinspirert actionspill hvor du ifølge Gamer.no er en omstreifende kriger på leting etter en kur for en mystisk og svekkende sykdom han ikke ser ut til å bli kvitt.

<strong>RETRO:</strong> Det blir vel neppe mer retro enn i Hyper Light Drifter.
RETRO: Det blir vel neppe mer retro enn i Hyper Light Drifter. Vis mer

Årets beste Mac-app

Affinity Publisher er kåret til årets beste Mac-app. Den betegnes som «en grafisk designapp for alle», hvor du enkelt skal kunne lage grafisk layout uten særlig forkunnskap. Om det stemmer, er vi ikke sikre på, men brukergrensesnittet fremstår litt mindre avskrekkende enn for eksempel Adobe InDesign, en annen svært populær designapp.

<strong>LAG DINE EGNE DESIGN:</strong> Apple hevder det ikke finnes noen terskel for å prøve deg på Affinity Publisher. Det får stå for deres regning, men den er blant de lettere vi har vært borti.
LAG DINE EGNE DESIGN: Apple hevder det ikke finnes noen terskel for å prøve deg på Affinity Publisher. Det får stå for deres regning, men den er blant de lettere vi har vært borti. Vis mer

På macOS får GRIS æren av å være årets spill. Det har ingenting med kortspillet å gjøre, men er et nydelig plattformspill som handler om å stable seg på beina igjen etter at man har mistet noen.

Årets beste Apple TV-app

Apple har også gitt utmerkelser for årets beste app og spill til strømmeboksen Apple TV. I app-kategorien var det The Explorers som stakk av med seieren. Her får du en samling med bilder og videoer fra verden rundt fra et miljø med oppdagelsesreisende, profesjonelle fotografer, forskere, kunstere og så videre i et slags visuelt inventar av den naturlige verden.

<strong>UTFORSK VERDEN:</strong> Med The Explorers kan du se flotte naturvideoer i 4K-oppløsning på Apple TV-en din.
UTFORSK VERDEN: Med The Explorers kan du se flotte naturvideoer i 4K-oppløsning på Apple TV-en din. Vis mer

Wonder Boy: The Dragon's Trap ble årets spill. Dette er en gammel 80-tallsklassisker i ny versjon. Du er blitt forvandlet til halvt menneske, halv monsterøgle, og er på jakt etter den magiske gjenstanden som kan gjøre deg helt menneske igjen.

Hvilke apper er dine favoritter i år? Lag gjerne din egen liste i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer