iPhone fortsetter å selge eksepsjonelt godt.
iPhone fortsetter å selge eksepsjonelt godt.Vis mer

Apples enorme iPhone-tall

Så raskt vokser iPhone - hva med konkurrentene?

Apple slapp i går kveld sine kvartalstall, og ikke helt overraskende ser det positivt ut for selskapet.

iPhone fortsetter oppover

Sammenlignet med samme periode i fjor økte salget av iPhone med hele 88 prosent, og hele 35,1 millioner enheter forsvant ut fra butikkene i første kvartal.

Det betyr at iPhone 4S-modellen fortsatt går unna, sikkert godt hjulpet av de eldre modellene, som er tilgjengelige til reduserte priser.

Interessen for iPhone er med andre ord på ingen måte svekket, selv om konkurransebildet er mer komplisert enn det har vært på lenge.

Selger flere smarttelefoner enn PC-er

Samsung holder stand

For eksempel Samsungs Galaxy S2, som lenge har utgjort den største trusselen mot iPhone. Sist Samsung meldte om sine salgstall var i februar, og da hadde Galaxy S2 solgt 20 millioner enheter på 10 måneder. Ikke akkurat småtteri det heller. Alles øyne er i disse dager igjen rettet mot Samsung, da selskapet skal vise frem Galaxy SIII neste uke.

Det er også verdt å få med seg at Lumia-serien til Nokia, de mest profilerte Windows Phone-mobilene på markedet, foreløpig har solgt to millioner enheter i første kvartal 2012. Tallene er med andre ord ikke kritiske, men har fortsatt en vei å gå.

Netcom: Samsung slo Apple for første gang

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med tablets?

Apple påpeker også at iPad-salget ligger på 11,8 millioner enheter i løpet av kvartalet, en vekst på 151 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. På dette markedet er Apples dominanse betydelig - så det blir veldig spennende å se om lanseringen av Windows 8 utgjør en forskjell på sikt.

Flere ferske mobilsaker fra DinSide.no