<strong><strong>TILBAKEKALLING:</strong></strong> Har du kjøpt en iPhone 3GS, 4 eller 4s har du trolig en lader Apple nå vil bytte ut med en ny. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TILBAKEKALLING: Har du kjøpt en iPhone 3GS, 4 eller 4s har du trolig en lader Apple nå vil bytte ut med en ny. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Apple tilbakekaller ladere

Kjøpte du iPhone mellom oktober 2009 og september 2012 kan den være brannfarlig.

Publisert
Sist oppdatert

Ofte er det uoriginale ladere som er forbundet med brannfare, men nå har Apple gått ut med en tilbakekalling av originale ladere som fulgte med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4s.

Med andre ord: Kjøpte du en iPhone mellom oktober 2009 og september 2012 kan du nå få byttet laderen til en ny uten kostnad.

I følge nettsiden til Apple har de nemlig funnet noen svært sjeldne tilfeller av overoppheting i disse laderne som gjør at de nå vil erstatte dem med nye.

Les også: Fem batterityver du bør kvitte deg med

Slik ser du om det gjelder deg

De berørte enhetene har modellnummer A1300 (de nye har A1400), som du kan finne ved å se på den lille skriften rett over utstikkerne på laderen. I tillegg er bokstavene CE fylt med gråfarge, og ikke bare et omriss:

Apple tilbakekaller ladere


Apple oppfordrer også eiere av A1300-ladere til å slutte å bruke den og heller lade via USB-porten til de har fått den erstattet.

Byttes hos forhandler

Dette kan du gjøre via en autorisert forhandler. Også operatører som samarbeider med Apple vil kunne hjelpe deg fra og med 18. juni.

PS! Du må også ha med telefonen din.

Les også: De beste funksjonene i iOS 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer