Slik ser det nye grensesnittet ut i Find My iPhone. Til høyre er Craig Federighi. Foto: Apple
Slik ser det nye grensesnittet ut i Find My iPhone. Til høyre er Craig Federighi. Foto: AppleVis mer

Apple oppgraderer tyverisikring

Nå skal det bli enda vanskeligere å bruke en stjålet iPhone.

Det finnes nok av saker om folk som har funnet sin stjålne iPhone ved å bruke appen Find My iPhone. Eksemplene er mange, men vi kan nevne denne fra NRK, denne og denne fra Dagbladet.

Under mandagens pressekonferanse, der blant annet nye iOS 7 for iPhone og iPad ble lansert, ble det helt på tampen nevnt at Find My iPhone får en ny funksjon: Activation Lock.

Mistet telefonen? Slik finner du den

Slik var det før

For de av våre lesere som er ukjent med hvordan Find My iPhone fungerer, får dere her en kort oppsummering:

Mobilen din blir stjålet, du logger inn på en annen enhet, for eksempel en datamaskin, og så sperrer du mobilen eller iPaden. Du kan også velge at det skal dukke opp en beskjed på skjermen. Telefonen kan du spore (så lenge den er slått på) i Apples karttjeneste.

Føler du behov for det, kan du slette alt innholdet på telefonen.

Hvis tyven skal kunne bruke telefonen etter at den er slettet, må han kjenne påloggingsinformasjonen din. Så hold den for deg selv. Foto: Apple
Hvis tyven skal kunne bruke telefonen etter at den er slettet, må han kjenne påloggingsinformasjonen din. Så hold den for deg selv. Foto: Apple Vis mer


Så hva er nytt?

Før kunne du slette alt innholdet, men når det var gjort kunne tyven likevel bruke telefonen eller datamaskinen. Med oppdateringen i iOS 7 vil tyven møte en påloggingsskjerm, og kjenner han ikke brukernavnet og passordet vil han møte en låst dør.

Herve er i besittelse av undertegnedes datamaskin, som ble stjålet for over et år siden. Men med dagens løsning får han likevel brukt datamaskinen. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Herve er i besittelse av undertegnedes datamaskin, som ble stjålet for over et år siden. Men med dagens løsning får han likevel brukt datamaskinen. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

– Selv om tyven forsøker å skru av Find My iPhone-funksjonen, til og med hvis tyven sletter telefonen helt, vil han ikke få reaktivert telefonen, sa Federighi fra scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den blir med andre ord ganske så verdiløs.

– Vi tror dette vil bli en funksjon som virkelig kan forebygge mobiltyveri, avsluttet han.

Easy Finder beskytter Android-telefonen din.

Andre funksjoner?

Som sagt var det ikke mye som ble sagt om Activation Lock, men det er lov å håpe på noen andre forbedringer også.

For eksempel hadde det vært fint om man fortsatt kunne spore enheter etter at de har blitt slettet. Dette går ikke i dag, så selv om undertegnede vet at den nye eieren av min stjålne Macbook Pro heter Herve, vet jeg ikke hvor han befinner seg.

iOS 7 skal være klart til bruk i løpet av høsten. Hvordan de nye funksjonene fungerer, og hva de har forbedret, gjenstår å se.

Du kan lese flere tips i vår artikkel om hvordan du sikrer mobilen mot tyveri.