<strong><strong>ØKER PRISEN:</strong></strong> Nå øker minsteprisen i App Store fra 9 til 11 kroner. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ØKER PRISEN: Nå øker minsteprisen i App Store fra 9 til 11 kroner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Apple øker de norske app-prisene

Svak norsk krone gir nok et byks i App Store-prisene.

Publisert
Sist oppdatert

Mens Apple tidligere opererte med at en app-pris på 0,99 dollar samsvarte med 6 kroner her til lands, økte selskapet prisen for fire år siden; da opp til 7 kroner for de billigste appene.

Det var resultatet av svingende valutakurser, der prisene ble justert i mange land – noen opp, og noen ned.

I januar i fjor var det duket for nok en prisjustering – da var det Canada, EU og Norge som fikk høyere priser enn tidligere, der sju kroner økte til ni.

LES OGSÅ: Bør du skru av eller på automatisk oppdatering av apper?

Fra 9 til 11 kroner

Nå har igjen utviklerne fått en e-post fra Apple. I løpet av de neste par dagene vil app-prisene i Norge øke igjen, og denne gangen gjelder det kun for Norge.

Minsteprisen for en app blir nå satt til 11 kroner; over 20 prosent opp fra de ni kronene som gjelder i dag, altså.

I e-posten sendt til utviklerne forklarer Apple prisjusteringen med endringer i valutakurs (vår oversettelse):

Når utenlandske valutakurser forandrer seg, må vi noen ganger oppdatere prisene i App Store. I løpet av de neste 72 timene vil priser for apper og kjøp-i-apper øke i Norge.

Abonnenter blir varslet

I e-posten påpeker også Apple at abonnementer vil løpe som før, men at man kort tid før neste betaling vil få varsel om prisøkning og muligheten til å avslutte abonnementet.

Det er usikkert om også Apple Music er berørt av endringen – her bruker Apple allerede «tigangeren» ($9.99 = 99,-) og ikke nigangeren som i App store.

Har du noen apper på ønskelisten kan det med andre ord være lurt å slå til nå – før Apple øker prisene.

Per 11. april er dollarkursen på 8,22. Inklusive moms, som vi betaler på app-kjøp her til lands, skulle 0,99 dollar tilsvare 10,17 kroner.

LES OGSÅ: Slik angrer du på et kjøp App Store

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer