Har du en Android-telefon fra Samsung? Da er du en av ganske mange. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø/Pål Joakim Olsen
Har du en Android-telefon fra Samsung? Da er du en av ganske mange. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Øivind Idsø/Pål Joakim OlsenVis mer

Apple og Samsung i tet

Ledende på hvert sitt felt.

2013 ser ut til å bli et spennende år på mobil- og nettbrettfronten, med masse nye produkter i vente fra alle de store selskapene.

Mange har allerede sluppet nyheter. Les vår sak om årets hittil beste mobiltelefoner.

Vi har i senere tid sett flere eksempler på at det er Apple og Samsung som er de dominerende aktørene. Bare i forrige uke så vi dette med NetComs topp 10-salgsliste fra mars.

Ny statistikk fra et selskap kalt Unity gir antagelig et lite innblikk i hva de to selskapene er gode på.

Unity står bak en spillmotor som brukes i et stort antall mobilspill og kan vise til målinger av rundt 200 millioner brukere. Det er kun iOS og Android riktignok, Unity finnes ikke for Windows Phone ennå.

Les også: Vil ikke ha Windows Phone

iOS-brukere best oppdatert

I rapporten kommer det frem at iOS-brukerne er mye mer oppdaterte enn Android-brukerne. Hele 86 prosent av iOS-brukerne kjører nemlig iOS 6 eller nyere, hvilket er en versjon som kom første gang i september 2012. Rundt ti prosent kjører iOS 5, opprinnelig lansert oktober 2011.

Til sammenligning har bare 68 prosent av Android-brukerne oppdatert til Android 4, inkludert 4.1 og 4.2. Sistnevnte versjon er imidlertid klart minst, med bare et par-tre prosent markedsandel. Så mange som 27 prosent kjører fremdeles Android 2.3, som er fra desember 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene kommer vel ikke akkurat som noen stor overraskelse. Det er et kjent faktum at Apple får ut oppdateringer til brukerne raskt, da de ikke skal gjennom noen mellomledd. På Android-siden kommer oppdateringene mye tregere ut, blant annet fordi mobilprodusentene bruker sine egne skall og grensesnitt oppå operativsystemet, noe som kan ta tid å tilpasse.

Samleside: Mobiltelefon

Samsung er kongen av Android

Hva gjelder maskinvare er det iPhone som er mest populær blant iOS-brukerne, med drøye 50 prosent markedsandel. iPhone 4S ser fremdeles ut til å være den mest brukte iPhone-modellen, med en andel på 17,8 prosent, men iPhone 5 følger hakk i hæl med 16,4 prosent. iPad har en andel på 34 prosent, og iPad 2 er fremdeles mest populær blant Apple-nettbrettene.

På Android-siden er det ikke overraskende Samsung som dominerer, med en markedsandel på hele 54,7 prosent. Galaxy S2 er mest populære Samsung-enhet, ifølge tallene, med en andel på 9,1 prosent. Etterfølgeren Galaxy S3 har 6,3 prosent.

Nærmeste rival til Samsung er Sony, men markedsandelen er bare på 8,6 prosent. Denne andreplassen så vi også i NetComs ferske salgsliste, hvor Sony var eneste andre Android-prosent inne på lista sammen med Samsung.

Etterfulgt av Sony finner vi LG, HTC, Amazon, Motorola og Google, ifølge Unitys statistikk.

Kilder: Neowin.net, Unity Blog