Apple lar deg allerede bytte inn din gamle iPhone

Det er kanskje en godt skjult hemmelighet, men allerede nå kan du gi din gamle iPhone til Apple og få penger for den.

En ny iPhone ryktes å være rett rundt hjørnet, og da er det unektelig fristende å bytte ut sin gamle.  Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
En ny iPhone ryktes å være rett rundt hjørnet, og da er det unektelig fristende å bytte ut sin gamle. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Flere medier melder i dag at Apple snart kommer til å lansere en innbytteordning for iPhone. Her vil man altså kunne levere inn sin gamle iPhone ved kjøp av en ny og få penger for den.

LES OGSÅ:

Det som kanskje er ukjent for mange er at Apple allerede tilbyr en slik ordning - også her i Norge. På sine nettsider har de et resirkuleringsprogram hvor man kan sende inn en gammel iPhone, iPad eller Mac til selskapet i posten og få litt penger i retur.

Samleside:

iPhone

Slik funker det

Apple beskriver resirkuleringsprogrammet på følgende vis:

«Enten det er en iPhone, iPad, Mac eller PC, og enten den fungerer eller ikke, tar vi imot den og finner ut om den kvalifiserer for gjenbruk og har en økonomisk verdi. Hvis den har en verdi, overfører vi beløpet direkte til din bankkonto. Hvis ikke, kan du resirkulere den på en ansvarlig måte gjennom et av våre gratis resirkuleringsprogrammer.»

Apple lar deg allerede bytte inn din gamle iPhone

Det du må gjøre er å gå til denne nettsiden, opplyse hva slags produkt du ønsker å "bytte" og hva slags tilstand det er i. Deretter beregnes en estimert markedsverdi, som riktignok blir omgjort til en faktisk verdi etter at utstyret er mottatt og verifisert.

Du mottar en etikett for forhåndsbetalt frakt, og sender deretter inn produktet. Når det er verifisert, får du til slutt du det endelige beløpet overført på kontoen din.

Siden vi ikke har prøvd ut tjenesten kan vi ikke si noe om hvor bra det fungerer, eller om sluttsummen blir så mye som estimert på forhånd. En 16GB iPhone 4S i god stand er verdt 1.778 kroner, ifølge beregningene. Og det er heller ikke så mye når ny pris på denne modellen idag er 4.290 kroner.

Resikuleringsprogrammet er likevel både praktisk og miljøvennlig, men det finnes selvsagt andre måter å kvitte seg med gamle telefoner på. Bruktmarkedet er et godt eksempel, og du kan fort tjene mer på å selge dine Apple-produkter på for eksempel Finn.no.

Les også: iPad-skjermen ødelagt? Vi ble med Dr. iPod på "operasjon"

Rykter om ny innbytteordning

Det var Dagbladet som i dag kom med den oppsiktsvekkende overskriften "Apple vil kjøpe din gamle iPhone":

– Apple er i gang med lanseringen av et nytt innbytteprogram der du kan levere inn din gamle iPhone ved kjøp av en ny - og få penger for det, skrev Dagbladet, som igjen siterte CNN.

Problemet er bare at saken er basert på ubekreftede påstander, så det er ikke sikkert at det blir tilfelle.

Spekulasjonene om det nye iPhone-innbytteprogrammet har riktignok versert en stund. Det vil gjøre det mulig for kunder å gå til en Apple Store og bytte inn sin gamle telefon mot kreditt for kjøp av en ny. 9to5Mac hevder det vil iverksettes i forkant av lanseringen av nestegenerasjons iPhone den 10. september.

Apple lar deg allerede bytte inn din gamle iPhone

Dagbladet skriver man vil få mellom 900 og 2.100 kroner for den gamle telefonen avhengig av modell. Kildene som Dagbladet refererer til skriver imidlertid at dette er priser som tredjepartsforhandlere tar i lignende innbytteprogrammer.

Selv om mye tyder på at det nye innbytteprogrammet kommer, er det så langt ingenting som tyder på at Apple kommer til å betale så mye for din gamle iPhone over disk. I Norge er det dessuten ingen offisielle Apple-butikker, noe som gjør det enda mer usannsynlig.

Vi har tatt med Apples norske pressekontakt, og heller ikke han har hørt om den nye ordningen.

Les også: Skal du selge dingsen din? Dette må du huske på!